Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Rapport over de Peelbrand klaar

Geplaatst opdonderdag 19 november 2020 - 19:05

Huiselijk geweld tegen jongvolwassenen, veel instanties lieten steken vallen bij Peelbrand en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Veel instanties lieten steken vallen bij Peelbrand
De Pepelbrand was een van de grootste natuurbranden in de Nederlandse geschiedenis. Het blussen duurde in totaal twee maanden. Hoe kon het vuur zo om zich heen grijpen en welke lessen moeten er geleerd worden van de bestrijding?

Bekijk hier de hele reportage

Bouwplaats in Sittard lijkt op gigantische vuilnisbelt
Een bouwplaats, waar zo veel rotzooi wordt gedumpt dat het wel een vuilnisbelt lijkt. In de Vermeerstraat in Sittard wordt een appartementencomplex van ZOwonen klaargemaakt voor de sloop. Sommige mensen zien het als een handige plek om afval te dumpen.

Bekijk hier de hele reportage

Wat als Jos Brech wordt vrijgesproken?
Vrijdag weten we het vonnis in de zaak van Nicky Verstappen, de jongen uit Heibloem die in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide. Zelfs na zeven lange zittingsdagen tegen verdachte Jos Brech zijn er nog veel vragen en onduidelijkheden en is het bewijs volgens deskundigen flinterdun. Krijgt Brech het voordeel óf het nadeel van de twijfel?

Bekijk hier de hele reportage

Roermond weer in de ban van de IRA-aanslag van 1990
In mei 1990 gingen ze de wereld over, beelden van de aanslag van de IRA in Roermond, waarbij vier nietsvermoedende Australische toeristen werden beschoten. Twee van hen overleden. De Tegelse regisseur Pieter Kuijpers werkt nu aan een vierdelige tv-serie over de aanslag en daarvoor worden nu de belangrijke scenes op de Markt in Roermond opgenomen.

Bekijk hier de hele reportage

Amper bekend, huiselijk geweld tegen jongvolwassenen
Huiselijk geweld is in de meeste gevallen geweld tegen kinderen, echtgenoten of bejaarden. Een minder bekende variant is huiselijk geweld tegen jongvolwassenen, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. Zuyd Hogeschool, de gemeente Heerlen en de organisatie Limburg tegen Kindermishandeling willen meer aandacht voor het geweld tegen deze groep.

Bekijk hier de hele reportage

Allée op de Cauberg voor Anna van der Breggen
Een verrassing voor wereldkampioen Anna van der Breggen. De succesvolle wielrenster heeft op het vakantiepark op de Cauberg haar eigen allée gekregen.

Bekijk hier de hele reportage

Kevin Hofland over 70 jaar Limburgia
Limburgia uit Brunssum is de club waar oud-voetbalprof Kevin Hofland zijn liefde voor de sport kreeg. Het is ook de voetbalclub die 70 jaar geleden kampioen van Nederland werd en daar staan we dit weekend uitgebreid bij stil op L1 TV. Hofland is nog steeds trots op de club waar hij opgroeide en die al 70 jaar landelijke bekendheid geniet, puur vanwege die ene wedstrijd uit 1950.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen