Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Priester wordt prins carnaval

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 18:05

Dinsdag in L1mburg Centraal: Meerssen rouwt na fataal ongeval met carnavalswagen, priesterstudent is prins carnaval in Landgraaf, André Rieu dirigeert zaate hermeniekes en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Fataal ongeval met carnavalswagen in Meerssen
Het carnavalsfeest in Ulestraten werd dinsdag helemaal overschaduwd door een noodlottig ongeluk maandag in Meerssen. Daarbij kwam de 35-jarige Luuk Willems om het leven. Hij bestuurde een tractor die een carnavalswagen vooruit trok. Het ongeval gebeurde rond half 6 's avonds aan de voet van de Raarberg. De trekker met carnavalswagen was op de weg terug van de carnavalsoptocht in het centrum van Meerssen. Hij zou dinsdag meerijden in de optocht van Ulestraten, maar die werd vanwege het trieste nieuws afgelast.

Bekijk hier de hele reportage

Priesterstudent is prins carnaval in Landgraaf
Normaal zijn de tien geboden de leidraad in zijn leven, maar deze carnaval verruilt hij ze voor de 11 geboden. Danny Horsch is priesterstudent aan Rolduc, en dit jaar prins carnaval van vereniging Bacchus uit Landgraaf.

Bekijk hier de hele reportage

André Rieu dirigeert zaate hermeniekes
Doorgaans dirigeert hij een keurig en ordentelijk orkest, maar nu moet hij een chaotische groep carnavalisten in bedwang zien te houden. Walskoning André Rieu heeft de taak op zich genomen om deze carnavalsdinsdag de zaate hermeniekes op het Vrijthof in Maastricht te dirigeren. Verslaggever Esther Raats (met triangel) was van de partij.

Bekijk hier de hele reportage

Elfkroegentocht door Cuijk
Niet alleen in Limburg, maar ook bij onze Brabanste buren staan deze dagen in het teken van carnaval. In Cuijk, vlak over de grens bij Mook, staat carnavalsdinsdag traditiegetrouw in het teken van de elfkroegentocht. Brabantse en Limburgse jongeren leggen op rolschaatsen een parcours af langs verschillende kroegen. Een wedstrijd waar je een ijzersterke conditie en maag voor moet hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Burgemeester van Venray op vastelaovesles
Nog maar een maand burgemeester van Venray en dan al actief midden in het rijk van de Pielhaas. Voor burgemeester Luc Winants is dat even wennen. De geboren Heerlenaar weet hoe hij vastelaovend moet vieren in het zuiden, maar in het noorden van de provincie doen ze dat toch iets anders. De burgervader ging daarom op vastelaovesles. Bij wie kan dat beter dan bij de bekendste vastelaovesartiesten van Venray?

Bekijk hier de hele reportage

Heel wat carnavalsoptochten ingehaald
Door het slechte weer afgelopen zondag zijn veel carnavalsoptochten verplaatst naar een andere dag. Maandag werd in Geleen bijvoorbeeld de optocht ingehaald en nu trokken de praalwagens bijvoorbeeld door Heerlen. En in Venlo was vandaag de Boerenbroelof.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuw gezicht onder de lat bij Bevo
Bij handbalclub Bevo staat een nieuw gezicht onder de lat. Doelman Arjan Versteijnen maakte op 19-jarige leeftijd de stap van Tachos naar Bevo in Panningen. Inmiddels is de Brabander 20 jaar en Panningen bevalt prima, zeker omdat Versteijnen veel mag spelen.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen