Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Politie rolt grote Albanese bende op

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 18:30

Dinsdag in L1mburg Centraal: Politie valt pand Albanese criminelen binnen, 7 miljoen rijkssteun voor Rolduc, Mees (11) in finale nationale voorleeswedstrijd, Limburg en Niki Lauda en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Operatie Albanië: grote internationale drugsbende opgerold
De politie heeft dinsdag een Albanese drugsbende opgerold. Op tientallen plaatsen in Zuid-Limburg viel de politie 's ochtends binnen. Tijdens de actie werden op verschillende plaatsen hennepplantages ontdekt, onder meer in de Oslostraat in Sittard en de Groenstraat in Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Zeven miljoen rijkssubsidie voor abdij Rolduc
Abdij Rolduc in Kerkrade krijgt zeven miljoen euro van het Rijk, te besteden aan verduurzaming. Dat is hard nodig, want het óók grootste rijksmonument van Nederland moet in de toekomst van het gas af. Die 7 miljoen is nog lang niet genoeg. De Provincie, de Gemeente Kerkrade en Rolduc zelf leggen ook nog eens ruim 3 miljoen euro op tafel. Maar zelfs daarmee is het immense complex niet geheel duurzaam te krijgen. Daar is nog meer geld voor nodig,

Bekijk hier de hele reportage

Mees (11) in finale van nationale voorleeswedstrijd
Weet je nog dat je op de basisschool van de meester of juffrouw moest voorlezen? Hardop in de klas. Voor veel kinderen is dat een ware nachtmerrie. Maar de 11-jarige Mees Willemsen uit Maastricht doet niets liever. Sterker nog, hij staat woensdag in de finale van de nationale voorleeswedstrijd in Amstelveen. Hij is al de beste voorlezer van Limburg. Woensdag wordt hij dat misschien van heel Nederland.

Bekijk hier de hele reportage

Een van de grootste bewonderaars van Niki Lauda
De autosportwereld staat dinsdag stil bij het overlijden van één van de grootste coureurs aller tijden: Niki Lauda. Ook Max Verstappen heeft zijn medeleven betuigd. Op Twitter schrijft hij: "Ik ben geschokt door de dood van Niki Lauda. Hij was een ware autosportlegende en ik heb groot respect voor hem. Moge hij ruste in vrede", gevolgd door de hashtag RIPNiki. Een van de grootste bewonderaars komt ongetwijfeld uit Limburg, Hennie Janssen uit Blitterswijck. Hij is zelfs zo'n groot fan dat hij zijn dochter naar hem vernoemde.

Bekijk hier de hele reportage

Waarom kozen Albanese drugscriminelen voor Sittard-Geleen?
Aan tafel schuiven Rob van Kan van de politie en Sjraar Cox, burgemeester van Sittard-Geleen aan, over de grote politieactie gericht tegen een Albanees drugsnetwerk in Sittard-Geleen. Een meerkoppig monster, daarvan spreken de teamleider van het onderzoek en de officier van justitie. Zelden stuitten de opsporingsdiensten op zo'n georganiseerd crimineel netwerk als de Albanese drugsbende die dinsdag is opgerold. De vraag is: waarom kozen Albanese drugscriminelen voor Sittard-Geleen?

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen