Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Politie opent iLab in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 19:00

Donderdag in L1mburg Centraal: politie opent iLab in Heerlen, opwindend onderzoek in sekslab Universiteit Maastricht, een klokkenmaker die tegen de klok strijdt en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Politie opent Ilab in Heerlen
De politie heeft in Heerlen een nieuw Ilab geopend. Dat is een centrum in het Brightlands Smart Services campus waar nieuwe manieren worden bedacht om de criminaliteit aan te pakken. Zo wordt er gekeken of drones meer kunnen worden ingezet om informatie te vergaren. Dat doet de politie samen met bedrijven en onderwijsinstellingen. Volgens de politie is dat nodig om de georganiseerde criminaliteit te slim af zijn. De iRoom moet in de toekomst het kloppend hart van de politie worden. Informatie van verschillende bronnen zoals worden verwerkt en doorgegeven aan de mensen op de straat.

Bekijk hier de hele reportage

Vier jaar cel geëist voor beramen moordaanslag op Wilders
Het Openbaar Ministerie eist 4 jaar cel tegen een 61-jarige man uit Hoensbroek voor het 'beramen van een moordaanslag op PVV-voorman Geert Wilders' in Heerlen. De man was op 9 maart van dit jaar bij een flyer-actie van Wilders in Heerlen, die campagne voerde voor de Provinciale Statenverkiezingen. Vlak voor de komst van Wilders werd hij aangehouden met een bijl en twee stanleymessen. Hij zou tegen een wijkagent hebben gezegd dat hij 'dat varken de kop in wilde slaan'.

Bekijk hier de hele reportage

Een klokkenmaker die tegen de klok strijdt
Een klokkenmaker die tegen de klok strijdt. Hans Bodens uit Geleen probeert het uurrecord voor 80-plussers te verbeteren op de wielerbaan van Glanerbrook. In april werd hij 80. Naast zijn liefde voor klokken was en is fietsen zijn grote hobby. Omdat hij nog steeds zo'n goede conditie heeft, valt hij het uurrecord aan.

Bekijk hier de hele reportage

Lieve Mona, decennialang steun en toeverlaat
Lieve Mona, ik word gepest, mijn vriendje is jaloers of ik ben ongelukkig getrouwd. Dit hadden zomaar de eerste zinnen kunnen zijn van de brieven aan Loek Kessels. Decennialang de steun en toeverlaat van vele Story-lezers en -lezeressen. Ze ontving tijdens haar tijd als vraagbaak van Nederland meer dan 300.000 brieven. En de brieven die ze niet kon meenemen in haar Story-rubriek, beantwoordde ze persoonlijk. Loek 'Lieve Mona' Kessels overleed woensdag op 87-jarige leeftijd.

Bekijk hier de hele reportage

Zeven oosterburen in selectie VVV
Nooit eerder telde VVV-Venlo zoveel Duitse voetballers. De huidige selectie herbergt zeven oosterburen, een recordaantal voor de club, en twee meer dan vorig jaar. Dat wil niet zeggen dat kersverse trainer Robert Maaskant zijn Duits gaat bijspijkeren. Dat werd duidelijk op de eerste training gisteren.

Bekijk hier de hele reportage

Opwindend onderzoek in sekslab Universiteit Maastricht
Nooit eerder is er bij een universiteit onderzoek gedaan naar seksuele opwinding in een relatie. De Universiteit Maastricht start met een studie daarnaar in de hoop stellen met seksuele problemen te kunnen helpen. Honderden koppels schreven zich al in voor het sekslab waar wordt onderzocht hoe partners hun opwinding op elkaar afstemmen Aan tafel zit Marieke DeWitte die dit onderzoekt.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen