Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Patiëntenstop Zuyderland

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 18:53

Vuurwerkverbod Venlo, Patiëntenstop Zuyderland, stadsrevisie Heerlen en meer Limburgs nieuws.

Vuurwerkverbod Venlo
Geen vuurwerk met Oud en Nieuw dit jaar in Venlo. De gemeenteraad besloot gisteren tot een vuurwerkverbod. Ook besloot ze dat er extra geld komt om dat verbod te handhaven. Burgemeester Scholten van Venlo wil de landelijke politiek aansporen om tot een landelijk verbod over te gaan. Overigens heeft de gemeente Mook en Middelaar ook plannen om een vuurwerkverbod in te voeren.

Bekijk hier de hele reportage

Patiëntenstop Zuyderland
In de Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen zijn tot zondagmorgen 10.00 uur geen nieuwe patiënten meer welkom. Dat komt door een grote ICT storing. Patiënten worden doorverwezen naar Maastricht en Roermond. Sinds gisteravond zijn de Zuyderland ziekenhuizen al moeilijk telefonisch bereikbaar vanwege de storing. Volgens de zorgorganisatie gaat het om een 'onstabiel ICT probleem', waardoor ook patiëntendossiers niet opgevraagd kunnen worden. Mochten de problemen eerder opgelost zijn, dan zullen de ziekenhuizen ook weer nieuwe patiënten opnemen.

Bekijk hier de hele uitzending terug met daarin duiding over de patiëntenstop

Van kapel naar raadszaal in Heerlen
De kapel van het Bernardinuscollege in Heerlen is vanaf komende week de nieuwe vergader locatie van de gemeenteraad, een nieuwe tijdelijke raadzaal dus. Vanwege het coronavirus moest de gemeente Heerlen eerder al buiten het gemeentehuis gaan vergaderen, omdat in de raadszaal de anderhalve meter onvoldoende kon worden gegarandeerd. En daarom strijkt ze nu neer op deze bijzondere plek.

Bekijk hier de hele reportage

Tafelgesprek met oud-GGD directeur Richard Janssen
Vroeger dacht je bij de GGD vooral aan een jeugdarts of aan inentingen voor verre vakanties, tegenwoordig met name aan Corona testen en bron en contact onderzoek. Bovenal: de GGD heeft een cruciale rol gekregen in het bestrijden van de pandemie waar we midden in zitten. Aan tafel Richard Janssen, oud- GGD directeur, hoogleraar economie Erasmus en Tilburg, en geboren en getogen in Limburg, in IJsselsteijn.

Bekijk hier de hele reportage

Resomeren huisdieren
Deze week staan we bij L1 uitgebreid stil bij het thema 'afscheid nemen' vanwege Allerheiligen en Allerzielen. En dan gaat het dus om overleden mensen. Maar hoe gaat dat als je geliefde huisdier sterft? Dan kun je 'm naar een dierencrematorium brengen, ergens begraven of laten opzetten. Maar in Venlo kun je nu ook kiezen voor het zogenoemde 'resomeren'. Dan wordt het stoffelijk overschot van je huisdier in een bak water gelegd en met behulp van een speciale stof in een paar uur tijd geheel ontbonden. Het zou vooral een milieuvriendelijke manier zijn. En wellicht kan dat straks ook met een menselijk lichaam.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen