Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: pas weinig Limburgers van het gas af

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 19:10

Maandag in L1mburg Centraal: Slechts een enkeling is pas van het gas af, Tour de Toon, mennen in Kronenberg en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Terugblik op de historische AGR-zege van Mathieu van der Poel
De mooiste editie van de Amstel Gold Race aller tijden, zo betitelen kenners de race die Mathieu van der Poel zondag won. We blikken terug op die historische race, onder meer aan de hand van deze nog niet eerder vertoonde beelden van vader Adrie, als die hoort dat zijn zoon de snelste is.

Bekijk hier de hele reportage

Slechts een enkeling is pas van het gas af
Nederland moet van het gas af. Maar hoe? Dat is de grote vraag. Vooral warmtenetten worden vaak als oplossing genoemd. Huizen worden dan verwarmd met aardwarmte of restwarmte van fabrieken. Maar op dit moment is dit groene alternatief nog altijd duurder dan gas en dat weerhoudt veel mensen ervan om een warmtepomp aan te schaffen. Over 30 jaar moeten alle Limburgse woningen van het gas af zijn. Maar op dit moment geldt dat pas voor zo'n 5000 woningen.

Bekijk hier de hele reportage

Tour de Toon
Met die mooie Amstel Gold Race van zondag nog in het achterhoofd deden vandaag heel wat mensen mee aan een andere wielertocht: Tour de Toon. Het is een sponsorfietstocht van 80 kilometer door het Heuvelland om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Toon Hermans Huis in Heerlen. Dat gebeurde op de sterfdag van Toon Hermans.

Bekijk hier de hele reportage

Grote artiestennamen naar Oktoberfeest Sittard
Met Pasen zijn sommige mensen al bezig met het Oktoberfeest. De organisatie van het feest in Sittard maakte maandag bekend welke artiesten er komen. En daar zitten een paar grote namen bij. Grote trekpleister dit jaar moeten de Oostenrijkse alpenrockers van Die Schürzenjäger worden.

Bekijk hier de hele reportage

Mennen in Kronenberg
Alle ruiters, en zeker ook de paardensport liefhebbers, hebben september 2020 al een tijdje rood omcirkeld in hun agenda. Over 498 dagen vindt namelijk voor het eerst een wereldkampioenschap vierspannen in Limburg plaats. Het alom bekende terrein van Grandorse in Kronenberg vormt volgend jaar het podium voor dat WK en dit Paasweekend waren de internationale menwedstrijden dan ook een uitgelezen kans om eens te kijken of ze er klaar voor zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Klaargestoomd voor een triatlon, ondanks een beperking
Limburg is een marathon rijker, vanaf volgend jaar. De Groene Loper Run in Maastricht gaat volgend jaar de hele afstand organiseren. Ruim 42 kilometer dus. Naast de Heuvelland-marathon in maart wordt de Groene Loper-marathon de tweede volledige afstand in onze provincie. Maandag was de halve marathon nog de maximale afstand; misschien maar goed ook, want de deelnemers kregen te maken met zomerse temperaturen. Een speciale deelnemer aan de 10 kilometer, Didier Frambach, wilde winnen, het podium halen, maar dat lukte niet; hij was bevangen door de hitte. Frambach maakt deel uit van een bijzondere groep sporters. Sporters met een rugzakje. Stichting van Ganser Harte heeft een aantal jongeren met een verstandelijke beperking bij elkaar gebracht om ze te laten sporten. Sterker nog, de jongeren worden door professionals klaargestoomd voor een triatlon, die ze als team gaan volbrengen. Ieder een onderdeel, dus fietsen, zwemmen of hardlopen. Didier is een goed voorbeeld dat sporten voor iedereen is en dat je ver kunt komen, ondanks een beperking.

Bekijk hier de hele reportage

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen