Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Overvolle kippenschuren gefilmd

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 18:29

Maandag in L1mburg Centraal: overvolle kippenschuren, commotie na Nashville Verklaring, het Polenhotel in Sevenum en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Animal Rights filmt 'Horrorkippenschuren' in Limburg
LTO Nederland is met politie en justitie in gesprek om te kijken of de organisatie Animal Rights kan worden aangepakt omdat ze in kippenstallen inbreken en daar beelden maken. Vandaag publiceerde Animal Rights een filmpje met beelden uit kippenstallen, waaronder een stal in Nederweert en een in Oirlo.

Bekijk hier de hele reportage

Grote commotie rond anti-homo verklaring
Commotie over een pamflet dat gepubliceerd is in het Reformatorisch Dagblad: een statement tegen homo's en andere seksueel geaarden. De zogenaamde Nashville Verklaring. Afkomstig uit Amerika, maar in Nederland ondertekend door honderden streng-gereformeerden, onder wie SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. De opstellers van de verklaring zeggen dat het huwelijk volgens de Bijbel bedoeld is als een 'levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw'. Daarmee worden homoseksuele relaties en transgenders afgewezen.

Bekijk hier de hele reportage

Bouw 'Polenhotel' in Sevenum begonnen
Jaarlijks 3 tot 4000 bedden beschikbaar maken voor arbeidsmigranten is de doelstelling van een dochteronderneming van Otto Workforce uit Venray. Vandaag is in Sevenum gestart met de bouw van, wat in de volksmond, een 'Polenhotel' wordt genoemd. Er komen uiteindelijk vierhonderd bedden voor seizoenswerkers, die op deze manier een fatsoenlijke huisvesting krijgen.

Bekijk hier de hele reportage

Beroemde discotheek tegen de vlakte
Als je uit Midden-Limburg komt, is Disco-Dancing Geelen een waar begrip. Wie heeft er vroeger niet gedanst? Vroeger een plek waar veel jeugdherinneringen werden geboren, maar tegenwoordig staat de discotheek in het centrum van Haelen er al een tijdje vervallen bij. Vandaag werd begonnen met de sloop van het pand.

Bekijk hier de hele reportage

Heemkundevereniging redt historische kerktoren
Een bijzondere reddingsactie in Wanssum vandaag. Geen persoon of voertuig, maar een historische kerktoren. Het gebouw is oud en uitgeleefd en moet plaatsmaken voor nieuwe plannen. Maar de heemkundevereniging wilde het torentje koste wat kost redden. En dat was nog niet zo eenvoudig.

Bekijk hier de hele reportage

Paul Verhaegh waarschijnlijk bezig aan laatste Duitse seizoen
Paul Verhaegh is waarschijnlijk vanaf volgend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De verdediger van VfL Wolfsburg gaat ervan uit dat dit zijn laatste seizoen in Duitsland is. Daarmee eindigt voor de 35-jarige speler uit Kronenberg zijn Duits avontuur dat in 2010 begon.

Nieuwjaarslunch voor de high society
Het nieuwe jaar is alweer een week bezig, nog altijd zijn er veel nieuwjaarsrecepties. Een jaarlijkse traditie in dat opzicht is de nieuwjaarslunch van het zogeheten 'genootschap de nalatenschap van Hendrik de 8e', georganiseerd door het Maastrichtse sprekersbureau Assemblee. In La Butte Aux Boix in Lanaken komen bekende politici en ondernemers uit het hele land met elkaar babbelen. En zelfs in die kringen is wel eens een kleine rel.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen