Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Overvolle kippenschuren gefilmd

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 18:29

Maandag in L1mburg Centraal: overvolle kippenschuren, commotie na Nashville Verklaring, het Polenhotel in Sevenum en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Animal Rights filmt 'Horrorkippenschuren' in Limburg
LTO Nederland is met politie en justitie in gesprek om te kijken of de organisatie Animal Rights kan worden aangepakt omdat ze in kippenstallen inbreken en daar beelden maken. Vandaag publiceerde Animal Rights een filmpje met beelden uit kippenstallen, waaronder een stal in Nederweert en een in Oirlo.

Bekijk hier de hele reportage

Grote commotie rond anti-homo verklaring
Commotie over een pamflet dat gepubliceerd is in het Reformatorisch Dagblad: een statement tegen homo's en andere seksueel geaarden. De zogenaamde Nashville Verklaring. Afkomstig uit Amerika, maar in Nederland ondertekend door honderden streng-gereformeerden, onder wie SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. De opstellers van de verklaring zeggen dat het huwelijk volgens de Bijbel bedoeld is als een 'levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw'. Daarmee worden homoseksuele relaties en transgenders afgewezen.

Bekijk hier de hele reportage

Bouw 'Polenhotel' in Sevenum begonnen
Jaarlijks 3 tot 4000 bedden beschikbaar maken voor arbeidsmigranten is de doelstelling van een dochteronderneming van Otto Workforce uit Venray. Vandaag is in Sevenum gestart met de bouw van, wat in de volksmond, een 'Polenhotel' wordt genoemd. Er komen uiteindelijk vierhonderd bedden voor seizoenswerkers, die op deze manier een fatsoenlijke huisvesting krijgen.

Bekijk hier de hele reportage

Beroemde discotheek tegen de vlakte
Als je uit Midden-Limburg komt, is Disco-Dancing Geelen een waar begrip. Wie heeft er vroeger niet gedanst? Vroeger een plek waar veel jeugdherinneringen werden geboren, maar tegenwoordig staat de discotheek in het centrum van Haelen er al een tijdje vervallen bij. Vandaag werd begonnen met de sloop van het pand.

Bekijk hier de hele reportage

Heemkundevereniging redt historische kerktoren
Een bijzondere reddingsactie in Wanssum vandaag. Geen persoon of voertuig, maar een historische kerktoren. Het gebouw is oud en uitgeleefd en moet plaatsmaken voor nieuwe plannen. Maar de heemkundevereniging wilde het torentje koste wat kost redden. En dat was nog niet zo eenvoudig.

Bekijk hier de hele reportage

Paul Verhaegh waarschijnlijk bezig aan laatste Duitse seizoen
Paul Verhaegh is waarschijnlijk vanaf volgend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De verdediger van VfL Wolfsburg gaat ervan uit dat dit zijn laatste seizoen in Duitsland is. Daarmee eindigt voor de 35-jarige speler uit Kronenberg zijn Duits avontuur dat in 2010 begon.

Nieuwjaarslunch voor de high society
Het nieuwe jaar is alweer een week bezig, nog altijd zijn er veel nieuwjaarsrecepties. Een jaarlijkse traditie in dat opzicht is de nieuwjaarslunch van het zogeheten 'genootschap de nalatenschap van Hendrik de 8e', georganiseerd door het Maastrichtse sprekersbureau Assemblee. In La Butte Aux Boix in Lanaken komen bekende politici en ondernemers uit het hele land met elkaar babbelen. En zelfs in die kringen is wel eens een kleine rel.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen