Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Overnachting in grot Valkenburg

Geplaatst opzondag 16 juni 2019 - 20:03

Zondag in L1mburg Centraal: bijzondere overnachting in grotten Valkenburg, zieke kinderen als brandweerman of agent, de dag na de Nacht van Gulpen en meer...

Bekijk hier de hele uitzending

Opera Compact maakt voorstelling voor iedereen
Oubollig, saai, lange zit en je mond houden. Dat is wat veel mensen denken bij opera. En juist dat imago probeert het nieuwe operagezelschap, Opera Compact, te veranderen. Met de pop-up operavoorstelling genaamd 'Ik haat opera!' proberen ze iedereen die zegt niet van opera te houden te overtuigen. Ze reizen met deze productie letterlijk naar de mensen toe.

Bekijk hier de hele reportage

Zieke kinderen als brandweerman of agent
Een dag even niet ziek zijn. Of in ieder geval een dag niet ziek voelen. Dat is het doel van MATCH Maastricht. Chronisch zieke kindjes werden dit weekend in een speciale colonne van hulpdiensten door het Heuvelland vervoerd. Om te proberen 'het ziek zijn' even te vergeten.

Bekijk hier de hele reportage

Zorginstelling Koraal beklimt Mont Ventoux
Je grenzen verleggen en laten zien dat je meer kunt dan mensen denken. Meer dan 200 cliënten van zorginstelling Koraal vertrekken morgen naar Frankrijk, Ze beklimmen komende week de verschrikkelijke Mont Ventoux. Koraal biedt zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Maar ondanks hun handicap, gaan ze de uitdaging aan.

Bekijk hier de hele reportage

Laatste aflevering serie Vrouwenvoetbal bij VV Caesar
Als je vroeger niet goed genoeg kon voetballen, dan zeiden je vriendjes vaak: 'Ga jij maar in de goal staan'. Maar keepen is en blijft een vak apart. Niet alleen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen. Vanwege het WK hebben we de afgelopen week veel aandacht besteedt aan het vrouwenvoetbal in onze provincie. Dit is de laatste aflevering van de serie en staan we stil bij de keepster. Verslaggever Frank Moonen test keepster Ruby Van Es van VV Caesar uit Beek. Zij legt allereerst uit waarom ze ooit onder de lat is gaan staan.

Bekijk hier de hele reportage

Bijzondere overnachting in grotten Valkenburg
Vandaag precies 75 jaar geleden, vochten geallieerde troepen nog steeds in Normandië tegen een Duitse troepenmacht die zich hevig verzette. Hier in Limburg sijpelden berichten door van wat er zich zo'n 500 kilometer verderop afspeelde. Dat de oorlog deze kant op zou komen, was vrijwel zeker. In Valkenburg dienden de grotten als schuilplaats en daar werd ook gebruik van gemaakt toen de Amerikaanse troepen Zuid-Limburg naderden. Om te ervaren hoe het er toen aan toe ging, kun je de komende maanden een nachtje doorbrengen in de Gemeentegrot.

Bekijk hier de hele reportage

Jan Hanloo tentoonstelling in museum Valkenburg
Jan Hanlo, een belangrijke dichter voor de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Misschien ken je een van zijn bekendste gedichten wel, Oote Boe. Een bijzonder gedicht dat destijds leidde tot Eerste Kamervragen en werd 'infantiel gebazel' genoemd. Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de dichter overleed en daarom opent museum Valkenburg een tentoonstelling over de omstreden dichter.

Bekijk hier de hele reportage

De dag na de Nacht van Gulpen
Vandaag is het de dag na de Nacht van Gulpen. Voor de 43ste keer liepen bijna 1200 deelnemers de 70 kilometer door Zuid-Limburg, in het holst van de nacht. Gisteravond in de late schemering was er op de markt in Gulpen een uitbundige stemming en om half elf stonden de wandelaars klaar voor het startschot.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe voorzitter bij sportclub Susteren
Een bijzondere wisseling van de wacht bij voetbalvereniging Sportclub Susteren. Voorzitter Wim Fiddelaers houdt er na 28 jaar mee op. En een jongeman van 28 jaar neemt het voorzittershamertje over. Dat betekent dus dat toen de oude voorzitter bij de voetbalclub begon, de nieuwe voorzitter net geboren was.

Bekijk hier de hele reportage

Ricardo Floris wint Maastricht Mooiste
Dit weekend niet alleen Limburgs Mooiste, fietsen en hardlopen. Vandaag stond ook Maastrichts Mooiste op het programma. Het hardloopevent wordt al een aantal jaren georganiseerd maar voor het eerst kunnen de deelnemers kiezen voor een halve marathon. Ruim 21 kilometer door Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen