Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Ouders gearresteerde Ties reageren

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 19:56

Vrijdag in L1mburg Centraal: dodelijk ongeval op A73 in Belfeld, Maastricht aan de vooravond van de bevrijding, een ode aan alle vrouwen in het verzet, hulp voor zeldzame geelbuikvuurpad en meer Limburgs nieuws...

Dodelijk ongeval op A73 in Belfeld
Een ernstig ongeluk vanochtend even na acht uur op de A73 bij Belfeld. Een busje knalde tegen een paal. Twee personen kwamen daarbij om het leven, drie anderen raakten zwaargewond. Hoe het busje aan de andere kant van de vangrail terecht is gekomen, is nog onduidelijk. De bestuurder van het busje en een passagier kwamen direct om het leven. Drie andere inzttenden liggen in het ziekenhuis.

Bekijk hier de hele reportage

Maastricht aan de vooravond van de bevrijding
Vandaag 75 jaar geleden was de bevrijding van de eerste stad van Nederland aanstaande. Gisteren - in 1944 - kwamen de geallieerden Nederland binnen bij Mesch. Vandaag trokken de geallieerden richting Maastricht waar de bevrijding van onze hoofdstad nog een dag zou duren.

Bekijk hier de hele reportage

Een ode aan alle vrouwen in het verzet
Een ode aan aan alle vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat is de boodschap achter het lied 'Zie'. Singer Songwriter Ylka Kolken uit Maastricht schreef het nummer samen met de Roermondse muzikant Gé Reinders. Morgen voeren ze het lied uit tijdens het NOS tv-programma 75 jaar bevrijding: Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Tunnels A73 gaan dicht
De komende weken kun je omleidingen en flinke vertragingen verwachten want de tunnels op de A73 dicht. De bediening van de tunnels wordt namelijk verplaatst van Roermond naar Helmond. Daarom zijn de Roertunnel en de Swalmentunnel drie lange weekenden gesloten. Vanavond gaan ze voor het eerst dicht, vanaf 21 uur tot maandagochtend 5 uur.

Bekijk hier de hele reportage

Pinkpop denkt aan milieuvriendelijkere toekomst
Als het aan Pinkpop-baas Jan Smeets ligt slapen campinggasten in de toekomst in afbreekbare tentjes. De tentjes die na een Pinkpop festival achtergelaten worden is een steeds groter wordend probleem. Bezoekers van Pinkpop en leerlingen van middelbare scholen brachten ideeën bij elkaar om het festival duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Helaas zijn niet alle ideeën zijn uitvoerbaar, maar daarom niet minder leuk.

Bekijk hier de hele reportage

Hulp voor zeldzame geelbuikvuurpad
De uiterst zeldzame geelbuikvuurpad krijgt een steuntje in de rug. Deze week zijn in Banholt vele tientallen exemplaren uitgezet om de populatie te redden. Vroeger kwam deze pad op wel tachtig verschillende plekken voor in Zuid-Limburg. Maar door de aanhoudende droogte en intensieve landbouw is daar bijna niks meer van overgebleven.

Bekijk hier de hele reportage

Valize aan de start op het WK handbike
Dit weekend komt in het Drentse Emmen de wereldtop van de handbike bij elkaar voor het WK. Ook de uit Heerlen afkomstige Mitch Valize staat aan de start. Wat zijn zijn kansen?

Bekijk hier de hele reportage

Hoe vergaat het Sjors Ultee in Sittard?
Fortuna Sittard is vier wedstrijden onderweg in het nieuwe seizoen en aanstaande zondag is FC Twente te gast in Sittard. De club is compleet vervangen, veel nieuwe gezichten in de ploeg en met de relatief onbekende Sjors Ultee als trainer. Ultee is verantwoordelijk, gesteund door assistent Kevin Hofland. Er wordt wel eens geschreven, dat de rollen misschien omgedraaid zijn. Hoe zit het nu, Robert Janssen gaat langs?

Bekijk hier de hele reportage

Moeder van Youtuber Ties Granzier reageert op Area 51 verhaal
Youtuber Ties Granzier is op borgtocht vrij. Amerikaanse autoriteiten lieten hem gaan. Samen met een vriend werd Granzier opgepakt toen zij de zwaarbeveiligde luchtmachtbasis Area 51 binnenreden. Geen slimme actie van de Youtuber uit Linne. Zijn familie wordt overspoeld met vragen hoe het nu met Thies gaat. De ouders willen het wel vertellen, maar dat kan maar op 1 manier: via hun eigen Youtubekanaal.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen