Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Opsporing Landgraafse trucker

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 18:25

Maandag in L1mburg Centraal: Landgraafse trucker voortvluchtig na aanrijding Visé, slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama, Geilenkirchen herdenkt neerstorten tankvliegtuig in 1999 en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig
De vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond bij Vis een demonstrant van de Gele Hesjes heeft doodgereden, is nog altijd niet opgepakt. Tegen de man uit Landgraaf is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De politie is zondag bij zijn woning in Landgraaf geweest, maar hij was niet thuis. De politie is een zoektocht gestart.

Bekijk hier de hele reportage

Geilenkirchen herdenkt neerstorten tankvliegtuig in 1999
Op de NAVO-basis in Geilenkirchen is de crash van een Amerikaans tankvliegtuig herdacht. Het is precies 20 jaar geleden dat de KC-135 neerstortte in de Schinveldse bossen. Daarbij kwamen de vier bemanningsleden om het leven. Omdat het toestel afkomstig was van een Amerikaanse reserve-eenheid uit de staat Washington, wordt de herdenking ook door mensen uit de Verenigde Staten bijgewoond. Het vliegtuig met radionaam ESSO 77 was tijdelijk op de basis bij Schinveld gestationeerd zodat de Awacs-vliegtuigen van de NAVO konden oefenen met tanken in de lucht.

Bekijk hier de hele reportage

'Slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama'
Ongeloof en verdriet dicteren maandag de gesprekken bij de veerpont in Bergen. Zondagavond kwam een auto in het water terecht. In die auto zaten drie gezinsleden. Vader en zoon wisten zich op eigen kracht te redden, maar de moeder verdronk. Het tragische ongeval roept vragen op over de veiligheid rond de veerdienst. Voor de ogen van de schipper van de pont reed de auto zondagavond langzaam het water in. Direct schakelt hij de hulpdiensten in, maar voor de moeder van het gezin komt alle hulp te laat. Volgens de eigenaar van de veerdienst had het ongeluk mogelijk te maken met slecht zicht door het onstuimige weer. Hij wil met de gemeente Bergen in gesprek over de veiligheid rond de kade.

Bekijk hier de hele reportage

Bevrijdingsfestival blijft in Roermond
Het bevrijdingsfestival blijft toch in Roermond. De organisatie maakte eind vorig jaar bekend dat het festival per direct naar Sittard zou verhuizen, onder andere omdat de locatie in Roermond niet meer afdoende zou zijn. De gouverneur greep in na protesten, en het festival blijft in ieder geval DIT jaar in Roermond. Politiek redacteur Jean van Hoof geeft uitleg op de redactie.

Bekijk hier de hele reportage

Twan Huys blijft geloven in RTL Late Night
Hij moest van RTL Late Night weer een kijkcijferhit maken. Twan Huys uit Sevenum heeft een moeilijke start achter de rug. Drie maanden geleden begon hij bij Late Night, als opvolger van Humberto Tan. De kijkcijfers vielen flink tegen en critici kraakten zijn formule en aanpak. Het was dan ook niet bepaald de start waar Twan Huys zelf op gerekend had. Toch is hij niet van zijn stuk te brengen. Maandag pakt hij de draad na de winterpauze weer op, in de hoop dat 2019 een succesvoller jaar wordt.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen