Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Opsporing Landgraafse trucker

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 18:25

Maandag in L1mburg Centraal: Landgraafse trucker voortvluchtig na aanrijding Visé, slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama, Geilenkirchen herdenkt neerstorten tankvliegtuig in 1999 en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig
De vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond bij Vis een demonstrant van de Gele Hesjes heeft doodgereden, is nog altijd niet opgepakt. Tegen de man uit Landgraaf is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De politie is zondag bij zijn woning in Landgraaf geweest, maar hij was niet thuis. De politie is een zoektocht gestart.

Bekijk hier de hele reportage

Geilenkirchen herdenkt neerstorten tankvliegtuig in 1999
Op de NAVO-basis in Geilenkirchen is de crash van een Amerikaans tankvliegtuig herdacht. Het is precies 20 jaar geleden dat de KC-135 neerstortte in de Schinveldse bossen. Daarbij kwamen de vier bemanningsleden om het leven. Omdat het toestel afkomstig was van een Amerikaanse reserve-eenheid uit de staat Washington, wordt de herdenking ook door mensen uit de Verenigde Staten bijgewoond. Het vliegtuig met radionaam ESSO 77 was tijdelijk op de basis bij Schinveld gestationeerd zodat de Awacs-vliegtuigen van de NAVO konden oefenen met tanken in de lucht.

Bekijk hier de hele reportage

'Slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama'
Ongeloof en verdriet dicteren maandag de gesprekken bij de veerpont in Bergen. Zondagavond kwam een auto in het water terecht. In die auto zaten drie gezinsleden. Vader en zoon wisten zich op eigen kracht te redden, maar de moeder verdronk. Het tragische ongeval roept vragen op over de veiligheid rond de veerdienst. Voor de ogen van de schipper van de pont reed de auto zondagavond langzaam het water in. Direct schakelt hij de hulpdiensten in, maar voor de moeder van het gezin komt alle hulp te laat. Volgens de eigenaar van de veerdienst had het ongeluk mogelijk te maken met slecht zicht door het onstuimige weer. Hij wil met de gemeente Bergen in gesprek over de veiligheid rond de kade.

Bekijk hier de hele reportage

Bevrijdingsfestival blijft in Roermond
Het bevrijdingsfestival blijft toch in Roermond. De organisatie maakte eind vorig jaar bekend dat het festival per direct naar Sittard zou verhuizen, onder andere omdat de locatie in Roermond niet meer afdoende zou zijn. De gouverneur greep in na protesten, en het festival blijft in ieder geval DIT jaar in Roermond. Politiek redacteur Jean van Hoof geeft uitleg op de redactie.

Bekijk hier de hele reportage

Twan Huys blijft geloven in RTL Late Night
Hij moest van RTL Late Night weer een kijkcijferhit maken. Twan Huys uit Sevenum heeft een moeilijke start achter de rug. Drie maanden geleden begon hij bij Late Night, als opvolger van Humberto Tan. De kijkcijfers vielen flink tegen en critici kraakten zijn formule en aanpak. Het was dan ook niet bepaald de start waar Twan Huys zelf op gerekend had. Toch is hij niet van zijn stuk te brengen. Maandag pakt hij de draad na de winterpauze weer op, in de hoop dat 2019 een succesvoller jaar wordt.

Bekijk hier de hele reportage

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen