Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Op zoek naar mentoren

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 19:02

Zondag in L1mburg Centraal: op zoek naar mentoren, het NK legpuzzelen, Limburgse artiesten in de spotlight, heel veel sport en meer Limburgs nieuws...

Mentorschap Limburg dringend op zoek naar nieuwe mentoren
Advies geven, begeleiden op het werk of beslissingen nemen over het zorgtraject. Soms hebben mensen hier een beetje hulp bij nodig en is er niemand in de directe omgeving die deze hulp kan bieden. Debby Hamers, 42 jaar en wonend in Hoensbroek, krijgt daarom hulp van de Stichting Mentorschap Limburg. Dat is een vrijwilligersorganisatie en dringend op zoek naar nieuwe mentoren.

Bekijk hier de hele reportage

NK legpuzzelen strijkt voor het eerst neer in Limburg
164 fervente puzzelliefhebbers streden gisteravond in Meterik om de vaderlandse eer tijdens de voorronde van het NK legpuzzelen. De opdracht van de deelnemers was om zo snel mogelijk een puzzel van 1000 stukjes op te lossen. Geen vergrootglazen en sorteerbakjes, maar voor de rest mag alles. Het team van Kirsten van Rossum uit Maastricht wist de puzzel het snelst op te lossen: één uur en 35 minuten. Hiermee wint het team een ticket voor de finale in maart 2019.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse artiesten in de spotlight
Dit weekend zijn er een aantal wedstrijden geweest waarbij Limburgse artiesten het heel goed gedaan hebben. Te beginnen met de bandwedstrijd Nu of Nooit waar de Heerlense band Mt. Atlas een plek op de jubileumeditie van Pinkpop wist te bemachtigen. De groep maakt zogenoemde grunge muziek, een beetje vergelijkbaar met Nirvana en bestaat uit leden die eerder actief waren in andere bands. Zo trad zanger Sven Vek vorig jaar nog op Pinkpop op met The Ten Bells, de groep die vorig jaar Nu of Nooit won.

Meer champagne voor Limburg op het COC Songfestival, Daar won Floortje Hover uit Echt gisteravond met haar zelfgeschreven nummer Isabelle. Floortje was de inzending namens het Limburgse COC en dus wordt het songfestival mogelijk volgend jaar in onze provincie gehouden. Door de winst mag ze in ieder geval optreden tijdens de Amsterdamse Pride; volgend jaar zomer.

En ook op dansgebied is er goed nieuws te melden. De Maastrichtse dansgroep Oxygen staat in de finale van het SBS programma Dance as One, een programma waarbij het draait om synchroondansen. De finale is volgend weekend en de winnaar ontvangt 50 duizend euro. Het is overigens niet de enige finale die de dansgroep in het vooruitzicht heeft: want drie dagen later staan ze ook nog in de eindstrijd van de Franse versie van Holland's Got Talent.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-Venlo en FC Groningen scoren niet in de Koel
VVV-Venlo speelde in de eigen Koel tegen FC Groningen. Het werd een druilerige wedstrijd met weinig hoogtepunten en geen goals: 0-0. We beschouwen na over de wedstrijd met Maarten Omvlee live in Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Badmintonners Roosteren vechten voor handhaving
De badmintonners van Roosteren zijn in fel gevecht om zich te handhaven in de eredivisie. Er moeten nog verschillende duels gespeeld worden in de handhavingspoule om op het hoogste niveau te mogen blijven uitkomen. De kraker in die poule is tegen Zijderveld uit Amstelveen. En die lieten hun topspelers overkomen naar de hal van de Roosterse.

Bekijk hier de hele reportage

Rob Ruijgh heeft zin in nieuwe uitdagingen
Voor wielrenner Rob Ruijgh geen wintertrainingen en buitenlandse stages meer. Sinds een paar weken heeft hij de fiets opzij gezet en daarmee ook een punt achter zijn wielerloopbaan. De voormalige wielerprof heeft zin in nieuwe uitdagingen maar kijkt ook tevreden terug op zijn jaren in het peloton. Maurice Jessen zocht hem thuis in het Belgische Rekem op.

Bekijk hier de hele reportage

Dag 5 van L1 Samen voor de Voedselbank
Het is vandaag de vijfde dag van de actie L1 Samen voor de Voedselbank, waarin we lang houdbare producten inzamelen. Dat het nodig is om voedselpakketten in te leveren blijkt nu ook wel n de gemeente Roerdalen waar een nieuw uitgiftepunt van de voedselbank komt. Om de drempel zo laag mogelijk te maken kunnen cliënten terecht bij Oke Roerdalen, pal naast het schoolgebouw in Posterholt. Waar ze ook meteen geholpen kunnen worden met koffie, kleren, een computer en fietsles.

Bekijk hier de hele reportage

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen