Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: onzekerheid over aantal coronadoden

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 22:22

Net als afgelopen dagen staat ook deze L1mburg Centraal in het teken van de impact van het coronavirus op Limburg.

Bekijk hier de hele uitzending

Onzekerheid over exact aantal coronadoden in Limburg
In ieder geval 137 mensen, maar waarschijnlijk meer, zijn in Limburg overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat melden de GGD's in Limburg. Er overlijden mensen in verzorgingshuizen zonder dat bekend is of ze besmet zijn met het coronavirus. Vandaar de onzekerheid omtrent het exacte aantal.

Bekijk hier de hele reportage

Wilhelminaberg in Landgraaf op slot
De Wilhelminaberg in Landgraaf is op slot gegaan. De berg met zijn 508 treden is een geliefde plek voor sporters, die de conditie daar op peil proberen te houden. Maar ook wandelaars genieten er graag van het uitzicht. Dat leidt tot drukte. Normaal gesproken geen probleem, maar sinds de uitbraak van het coronavirus is dat dus wel een probleem.

Bekijk hier de hele reportage

Een week van aangescherpte maatregelen
Maandag scherpte het kabinet de maatregelen in verband met het coronavirus aan. We mogen met maximaal twee personen bij elkaar zijn en ben je met meer, dan moet je je sowieso houden aan de anderhalve-meter-afstand-regel. Ook werd bekenddat er boetes uitgedeeld kunnen gaan worden, voor wie zich daar niet aan houdt. Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de veiligheidsregio Limburg-Zuid, kijkt terug op een week met een 'intelligente lockdown'.

Bekijk hier de hele reportage

Weekoverzicht
In het weekoverzicht kijken we terug op bijvoorbeeld de hermetisch gesloten Belgische grenzen, het niet doorgaan van de Olympische spelen en ook het centraal schriftelijke gedeelte van het eindexamen, ziekenhuizen en zorgpersoneel die staan voor mega-klussen.

Bekijk hier de hele reportage

De zoektocht naar beren in de buurt
Je hebt ze vast al achter de ramen gezien, beren. Een spel om kinderen in een tijd van corona te helpen met buitenspelen. Want het is best moeilijk om nu naar buiten te gaan. Maar als je op gepaste afstand blijft en met een speciale kaart beren kan zoeken, is dat niet alleen een leuke afleiding, maar zo hou je ook nog contact met je eigen buurt.

Bekijk hier de hele reportage

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen