Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: ontvoerde kinderen kunnen naar oma

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2021 - 18:51

Oma wil voogdij over ontvoerde kinderen Wijnandsrade, groot alarm om voorzorgslanding op vliegveld Beek, gevangenen eisen mondkapjes en meer Limburgs nieuws

De uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 7 januari 2021. Met de volgende onderwerpen:

Oma wil voogdij over ontvoerde kinderen Wijnandsrade
De oma van de twee vermiste kinderen uit Wijnandsrade wil de voogdij over haar kleinkinderen. De kinderen, een meisje en een jongen, zijn sinds woensdag terecht. Ze bleken sinds 2014 in Oostenrijk te zijn, ontvoerd door hun moeder. Zij overleed daar begin deze week.

Bekijk hier de hele reportage

Groot alarm om voorzorgslanding op vliegveld Beek
Groot alarm bij Maastricht Aachen Airport rond het middaguur. Een passagiersvliegtuig kampte met motorproblemen. Uit voorzorg werden de hulpdiensten massaal opgeroepen. De landing gebeurde kort daarna precies volgens het boekje. Het komt niet vaak voor dat een vliegtuig zo'n landing op het vliegveld maakt, maar wel wordt er ook door de vliegtuigcrew flink op geoefend. Het vliegtuig staat inmiddels geparkeerd en onderhoudsmonteurs onderzoeken het technisch defect van de motor.

Bekijk hier de hele reportage

Gevangenen eisen mondkapjes
Gevangenen in de bajes zijn er klaar mee. Ze voelen zich onveilig en willen een mondkapje dragen. Maar dat gaat in tegen het mondkapjesverbod, dat er nu is.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe ver zitten Limburgse ziekenhuizen af van Code Zwart?
Het aantal coronabesmettingen per dag is aan het dalen, maar het beeld is nog steeds somber. Er zijn nog veel te veel besmettingen en ziekenhuisopnamen, ook op de IC's. Al sinds kerst is de situatie in de Limburgse ziekenhuizen zorgwekkend en valt de term Code Zwart, zodra er geen capaciteit meer is om acute patiënten te helpen. Dan moet er keuzes gemaakt worden, triage genoemd. Aan tafelspreken we met Guy Widdershoven, hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek aan de UvA in Amsterdam, en met Iwan van der Horst, hoofd van de IC van het MUMC+ in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

Handballers kijken terug op nederlaag tegen Slovenië
De Nederlandse handballers zijn er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Slovenië in de EK-kwalificatie te winnen. In het topsportcentrum in Almere werd het 34-21. De meeste internationals spelen in het buitenland en konden richting deze interland bij hun club door trainen. Voor de handballers die bij een Nederlandse club onder contract staan, zoals Ivo Steins en Jorn Smits was de dat iets lastiger.

Bekijk hier de hele reportage

Het roer om: Patrick Byrman
Je eigen tostibar. Patrick Byrman uit Heerlen wilde het altijd al, maar het bleef bij een droom. Op 5 maart vorig jaar hakte hij de knoop toch door: hij stopte met zijn werk. En toen kwam de lockdown. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; crisis of niet, Patrick ging aan de slag met tosti's.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen