Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: nog snel even naar de kapper

Geplaatst opdonderdag 25 november 2021 - 18:36

Snel nog naar de kapper, rondrijdende artsen zetten boosterprikken, zo traint Streppel Roda voor de derby tegen VVV en meer Limburgs nieuws.

De uitzending van L1mburg Centraal van donderdag 25 november 2021. Met de volgende onderwerpen:

Snel nog naar de kapper
Dat er een lockdown komt is zeker. Hoe zwaar die gaat zijn, dat is nog onderwerp van debat. Blijven de scholen open? Moeten de theaters en bioscopen weer dicht? Gaan de kroegen en restaurants op slot, en zo ja, gaan ze helemaal dicht, of mogen ze overdag nog open blijven en dan tot hoe laat? Sommige mensen namen het zekere voor het onzekere en probeerden vandaag nog een afspraak te regelen bij de kapper.

Bekijk hier de hele reportage

Spannende uren voor winkeliers
Het zijn spannende tijden voor winkeliers. Veel winkels verwachten vrijdag extra drukte door Black Friday. Dan kan vrijdag ook nog eens de voorlopig laatste dag zijn dat ze open mogen zijn, als het kabinet in de avond strenge coronaregels zal aankondigen.

Bekijk hier de hele reportage

Rondrijdende artsen zetten boosterprikken
Eigenlijk zouden ze pas in januari aan de beurt zijn, maar bewoners van verschillende zorginstellingen in de regio Maastricht krijgen nu al een boosterprik. Met het versnellen van deze derde vaccinatie proberen artsen verder onheil te voorkomen. De cijfers liegen er namelijk niet om. Zeker niet bij woonzorgcentrum De Beyart in Maastricht, waar de afgelopen tijd van veel ouderen afscheid moest worden genomen.

Bekijk hier de hele reportage

Op de IC: intimidatie, oververmoeidheid en hectiek
Alweer een triest record voor Limburg. Onze provincie is nu niet alleen koploper van Nederland, wat betreft het aantal coronabesmettingen. We zijn ook koploper van West-Europa. Nergens anders zijn er de afgelopen twee weken zoveel coronagevallen vastgesteld als hier. Het gaat om bijna 22.500 inwoners die positief testten. Dat komt neer op 1 op elke 50 Limburgers. De verpleegafdelingen en IC's liggen intussen bomvol. We praten erover met Pascal Thomas. Hij is physician assistent in het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Vonnis Jos Brech op 28 januari
De strafzaak in hoger beroep tegen Jos Brech nadert de ontknoping. Woensdag was de vijfde en laatste zittingsdag in Den Bosch, op 28 januari horen we het vonnis. Eerder werd 20 jaar gevangenisstraf geƫist tegen Brech voor ontvoering, misbruik en de dood van Nicky Verstappen uit Heibloem. Wie nu denkt dat het een gelopen race voor de verdachte, heeft het mis, want het blijft een ingewikkelde zaak met veel losse eindjes.

Bekijk hier de hele reportage

Zo traint Streppel Roda voor de derby tegen VVV
Ook al speelden ze dit seizoen nog niet tegen elkaar: Roda JC kent de wapens van VVV-Venlo door en door. Trainer Streppel bereidde zijn team donderdag voor op de derby van vrijdag. Natuurlijk zijn er moderne video-analyses beschikbaar, maar Streppel heeft ook zo zijn eigen methodes.

Bekijk hier de hele reportage

Meerlo parkeert auto's op de weg als protest
Er wordt veel te hard gereden en regelmatig gaat het ook mis. Als er weer eens een auto uit de bocht vliegt en tegen een gevel belandt aan de N554, die onder meer dwars door Tienray en Meerlo loopt. De bewoners van die dorpen zijn het zat. Omdat verkeersremmende maatregelen op zich laten wachten, besloten ze die donderdag bij wijze van protest zelf maar aan te leggen, door hun auto's op de weg te parkeren.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen