Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Nieuwe hoop voor kloosterhotel

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 18:34

Donderdag in L1mburg Centraal: motoragent in Klimmen mishandeld, expositie met 500 unieke oorlogsdocumenten, kledingrel bij Boels Ladies Tour en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Motoragent in Klimmen mishandeld
Weer een incident waarbij geweld is gebruikt tegen een agent in Limburg. Dit keer is een motoragent in Klimmen mishandeld. Dat gebeurde gisteravond. Voor korpschef Ingrid Schäfer-Poels is de maat vol. De agent wilde een auto controleren, maar de chauffeur negeerde het stopteken en reed weg. De motoragent zette de achtervolging in. Uiteindelijk werd de agent door twee mensen geschopt en geslagen en moest hij zelfs schieten om weg te komen. De eerste verdachte, een 53-jarige man uit Klimmen, is aangehouden. De tweede verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie kent zijn identiteit.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe hoop voor Hilton Hotel in Koningsbosch
Deugt ie nou wel of deugt ie nou niet, de projectontwikkelaar die in Koningsbosch een Hilton Hotel wel bouwen? Met veel bombarie werden die plannen enkele jaren geleden aangekondigd, maar de Nijmeegse zakenman kreeg tot driemaal geen vergunning, omdat hij de verplichte integriteitstoets niet kon doorstaan. Vandaag diende bij de rechter in Roermond een zaak bij de bestuursrechter. Daarin moest de gemeente Echt-Susteren toelichten waarom de vergunning geweigerd is.

Bekijk hier de hele reportage

Wat doet Venlo met gevonden voorwerpen?
Vroeger kon je gevonden voorwerpen afgeven bij de politie en soms kwamen die spullen dan weer terecht bij de rechtmatige eigenaar. Sinds 2012 is de gemeente hiervoor verantwoordelijk. Het gaat om kleine en grote dingen van telefoons tot fietsen. Bij de gemeente Venlo komen jaarlijks zo'n 900 spullen binnen. Van alles komt er binnen bij de gemeente Venlo. Na registratie komen de spullen op de website te staan, zodat de eigenaar zich kan melden. Veel waardevolle en kleine zaken worden op het gemeentehuis bewaard. Grote spullen staan in een loods. En daar staan vooral fietsen opgeslagen. Vaak komt het niet bij de rechtmatige eigenaar terecht. Dat komt mede doordat gedupeerden eerst naar het verkeerde loket gaan.

Bekijk hier de hele reportage

We do remember: 500 unieke oorlogsdocumenten
Meer dan vijfhonderd nooit vertoonde, documenten, films, foto’s en voorwerpen zijn er te zien over de Tweede Wereldoorlog in de expositie 'We do remember', in Museum Valkenburg. Daaronder bevinden zich ook destijds geheime instructies van het Amerikaanse leger over het opzetten van een veldhospitaal.

Bekijk hier de hele reportage

Venlo en Sef Thissen klaar voor achtste Viva Classic Live
De markt van Venlo stroomt de komende dagen weer vol. Voor de achtste keer staat bariton Sef Thissen met Viva Classic Live op het podium, vier avonden achter elkaar. Viva Classic Live heeft ook dit jaar weer een programma vol opera en operette. Sef Thissen staat niet alleen op het podium. Samen met zijn vrouw en dochter bemoeit hij zich ook nadrukkelijk met de voorbereidingen, inclusief een aantal repetities in theater De Maaspoort.

Bekijk hier de hele reportage

Voetbaltoernooi in gevangenis Sittard
Met het in gebruik nemen van het voetbalveldje bij de gevangenis in Sittard is de eerste fase afgerond van een verbouwing die 6 maanden heeft geduurd en die in 2025 in zijn geheel klaar moet zijn. Vandaag speelden teams van gedetineerden uit Sittard en Alphen aan de Rijn tegen elkaar maar ook tegen PSV Fans United en een team van MVV Leger des Heils.

Bekijk hier de hele reportage

Kledingrel bij Boels Ladies Tour
Ze wilden fietsen in een wit shirt met een gele leeuw, Maar dat gaat niet door voor het Limburgse talententeam dat meedoet aan de Boels Ladies Tour.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten