Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Nieuwe banen bij Mora

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 18:26

Donderdag in L1mburg Centraal: Nieuwe banen bij Mora, unieke prestatie voor voetbalclub WDZ en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Minimaal 100 nieuwe banen bij Mora
Goed nieuws voor Mora. De snackfabrikant in Maastricht krijgt er een derde productiehal bij. En dat is goed voor 100 nieuwe banen. De nieuwe hal is nodig om aan de groeiende vraag naar vegetarische snacks te kunnen voldoen. De fabriek in Maastricht wordt daarbij door het moederbedrijf gezien als groeilocatie om de Europese markt te veroveren.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe verder met politieke impasse?
Het lukt maar niet om een nieuw provinciebestuur te vormen. Opnieuw is er een impasse ontstaan nu de SP en SvL zich terug hebben getrokken uit de onderhandelingen. Cyriel praat er over met politiek verslaggever Jean van Hoof.

Bekijk hier de hele reportage

Een unieke prestatie voor voetbalclub WDZ uit Bocholtz
Voetbalclub WDZ uit Bocholtz werd gisteravond uitgeroepen tot Club van het Jaar, in de categorie Sport. Een initiatief van sportkoepel NOC/NSF. Vanwege hun creativiteit kwamen ze het coronajaar goed door. Reden om gekroond te worden tot winnaar.

Bekijk hier de hele reportage

Gedeeltelijke zonsverduistering
Als amateurastronoom reist hij de hele wereld over. Henk Bril heeft nog geen zonsverduistering, of eclips, gemist. Vandaag hoeft hij het niet ver te zoeken. Thuis in Nieuwstadt zijn we er getuige van hoe de maan een stukje uit de zon hapt.

Bekijk hier de hele reportage

Wel of niet geslaagd?
Kan de vlag uit of moet die nog een jaartje binnen blijven? De eerste eindexamenleerlingen krijgen vandaag de uitslag. Door het bijzondere coronajaar zijn de regels wat versoepeld: leerlingen kunnen een extra vak overdoen en herkansingen zijn over een wat langere periode uitgesmeerd. Maar het blijft spannend, ook voor leerlingen van het Broekhin college in Roermond.

Bekijk hier de hele reportage

Spelen voor Oranje: Eric van der Leur
Morgen begint het EK Voetbal. De grote sterren mogen dan een maand lang aan de bak. Maar of je nu op een toernooi speelt of een oefeninterland: voor de nationale ploeg uitkomen is altijd bijzonder. 40 Limburgse voetballers speelden tijdens hun loopbaan voor Oranje. Een aantal vertelt de komende dagen hun verhaal. Vandaag: Eric van der Leur.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen