Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Nieuwe banen bij Mora

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 18:26

Donderdag in L1mburg Centraal: Nieuwe banen bij Mora, unieke prestatie voor voetbalclub WDZ en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Minimaal 100 nieuwe banen bij Mora
Goed nieuws voor Mora. De snackfabrikant in Maastricht krijgt er een derde productiehal bij. En dat is goed voor 100 nieuwe banen. De nieuwe hal is nodig om aan de groeiende vraag naar vegetarische snacks te kunnen voldoen. De fabriek in Maastricht wordt daarbij door het moederbedrijf gezien als groeilocatie om de Europese markt te veroveren.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe verder met politieke impasse?
Het lukt maar niet om een nieuw provinciebestuur te vormen. Opnieuw is er een impasse ontstaan nu de SP en SvL zich terug hebben getrokken uit de onderhandelingen. Cyriel praat er over met politiek verslaggever Jean van Hoof.

Bekijk hier de hele reportage

Een unieke prestatie voor voetbalclub WDZ uit Bocholtz
Voetbalclub WDZ uit Bocholtz werd gisteravond uitgeroepen tot Club van het Jaar, in de categorie Sport. Een initiatief van sportkoepel NOC/NSF. Vanwege hun creativiteit kwamen ze het coronajaar goed door. Reden om gekroond te worden tot winnaar.

Bekijk hier de hele reportage

Gedeeltelijke zonsverduistering
Als amateurastronoom reist hij de hele wereld over. Henk Bril heeft nog geen zonsverduistering, of eclips, gemist. Vandaag hoeft hij het niet ver te zoeken. Thuis in Nieuwstadt zijn we er getuige van hoe de maan een stukje uit de zon hapt.

Bekijk hier de hele reportage

Wel of niet geslaagd?
Kan de vlag uit of moet die nog een jaartje binnen blijven? De eerste eindexamenleerlingen krijgen vandaag de uitslag. Door het bijzondere coronajaar zijn de regels wat versoepeld: leerlingen kunnen een extra vak overdoen en herkansingen zijn over een wat langere periode uitgesmeerd. Maar het blijft spannend, ook voor leerlingen van het Broekhin college in Roermond.

Bekijk hier de hele reportage

Spelen voor Oranje: Eric van der Leur
Morgen begint het EK Voetbal. De grote sterren mogen dan een maand lang aan de bak. Maar of je nu op een toernooi speelt of een oefeninterland: voor de nationale ploeg uitkomen is altijd bijzonder. 40 Limburgse voetballers speelden tijdens hun loopbaan voor Oranje. Een aantal vertelt de komende dagen hun verhaal. Vandaag: Eric van der Leur.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen