Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Niet meer ruiken en proeven door corona

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 18:39

Donderdag in L1mburg Centraal: verdachte steekpartij azc Echt al eerder betrokken bij incident, Bonnefantenmuseum in Maastricht voor test weer even open, zwerfhonden en -katten geland op 'Beek' en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Verdachte steekpartij azc Echt al eerder betrokken bij incident
Wat is er precies gebeurd in het asielzoekerscentrum in Echt? Afgelopen nacht raakten bij een steekpartij zeven mensen gewond, van wie twee ernstig. De verdachte is een 24-jarige bewoner van het azc. De man zou vorige week ook al betrokken zijn geweest bij een incident. Politie pakte hem toen op, maar hij werd ook weer vrijgelaten. De Stichting Vluchtelingenwerk heeft geen signalen van personeel dat het de laatste tijd onrustig was.

Bekijk hier de hele reportage

Zwerfhonden en -katten geland op Maastricht Aachen Airport
Een vlucht met 300 honden en katten landde donderdagochtend op Maastricht Aachen Airport. De dieren, waarvan er veel op straat hebben geleefd, komen uit Cyprus en krijgen een nieuw thuis in Nederland, Duitsland of Groot-Brittannië. Bij de luchthaven verzamelden de toekomstige baasjes zich, trappelend van ongeduld.

Bekijk hier de hele reportage

Bonnefantenmuseum in Maastricht open als fieldlab-test
Eindelijk mocht het Bonnefantenmuseum in Maastricht weer open, bij wijze van test. Het Bonnefanten is het enige museum in Limburg dat meedoet aan de proef om bezoekers toe te laten na een sneltest.

Bekijk hier de hele reportage

Zaalvoetballers Roermond maken voedselpakketten tijdens ramadan
Tigers Roermond is niet alleen een zaalvoetbalverenging in de Eredivisie. Nee, de vereniging helpt ook mensen. Tijdens de ramadan worden er dagelijks ruim 500 maaltijden klaargemaakt voor mensen die even een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Laura is haar reuk en smaak kwijt na corona
Een bijeffect van een Covid-infectie kan het verlies van geur en smaak zijn. Laura Alteveer uit Weert kan er over meepraten. Ze kreeg in november vorig jaar te maken met een coronabesmetting en nog altijd functioneren haar reuk- en smaakzintuigen niet zoals het hoort.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Tokio voor kogelstootster Melissa Boekelman
Kogelstootster Melissa Boekelman zit opnieuw in het gips en weer voor drie maanden. Alweer, omdat het de tweede keer is dat ze haar achillespees afscheurde, alleen nu links. De vorige keer had ze nog tijd om te herstellen voor de Olympische Spelen, maar nu gaat er definitief een streep door Tokio.

Bekijk hier de hele reportage

Kijkje achter de schermen bij filmopnames
Liefde moet van twee kanten komen. Dat geldt zeker voor de nieuwe Nederlandse romantische komedie Kwestie van Geduld. De speelfilm wordt grotendeels opgenomen op verschillende locaties in Limburg. Kwestie van Geduld gaat volgend jaar in première. We nemen alvast een kijkje achter de schermen tijdens het filmen in Reijmerstok.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen