Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Niet meer ruiken en proeven door corona

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 18:39

Donderdag in L1mburg Centraal: verdachte steekpartij azc Echt al eerder betrokken bij incident, Bonnefantenmuseum in Maastricht voor test weer even open, zwerfhonden en -katten geland op 'Beek' en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Verdachte steekpartij azc Echt al eerder betrokken bij incident
Wat is er precies gebeurd in het asielzoekerscentrum in Echt? Afgelopen nacht raakten bij een steekpartij zeven mensen gewond, van wie twee ernstig. De verdachte is een 24-jarige bewoner van het azc. De man zou vorige week ook al betrokken zijn geweest bij een incident. Politie pakte hem toen op, maar hij werd ook weer vrijgelaten. De Stichting Vluchtelingenwerk heeft geen signalen van personeel dat het de laatste tijd onrustig was.

Bekijk hier de hele reportage

Zwerfhonden en -katten geland op Maastricht Aachen Airport
Een vlucht met 300 honden en katten landde donderdagochtend op Maastricht Aachen Airport. De dieren, waarvan er veel op straat hebben geleefd, komen uit Cyprus en krijgen een nieuw thuis in Nederland, Duitsland of Groot-Brittannië. Bij de luchthaven verzamelden de toekomstige baasjes zich, trappelend van ongeduld.

Bekijk hier de hele reportage

Bonnefantenmuseum in Maastricht open als fieldlab-test
Eindelijk mocht het Bonnefantenmuseum in Maastricht weer open, bij wijze van test. Het Bonnefanten is het enige museum in Limburg dat meedoet aan de proef om bezoekers toe te laten na een sneltest.

Bekijk hier de hele reportage

Zaalvoetballers Roermond maken voedselpakketten tijdens ramadan
Tigers Roermond is niet alleen een zaalvoetbalverenging in de Eredivisie. Nee, de vereniging helpt ook mensen. Tijdens de ramadan worden er dagelijks ruim 500 maaltijden klaargemaakt voor mensen die even een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Laura is haar reuk en smaak kwijt na corona
Een bijeffect van een Covid-infectie kan het verlies van geur en smaak zijn. Laura Alteveer uit Weert kan er over meepraten. Ze kreeg in november vorig jaar te maken met een coronabesmetting en nog altijd functioneren haar reuk- en smaakzintuigen niet zoals het hoort.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Tokio voor kogelstootster Melissa Boekelman
Kogelstootster Melissa Boekelman zit opnieuw in het gips en weer voor drie maanden. Alweer, omdat het de tweede keer is dat ze haar achillespees afscheurde, alleen nu links. De vorige keer had ze nog tijd om te herstellen voor de Olympische Spelen, maar nu gaat er definitief een streep door Tokio.

Bekijk hier de hele reportage

Kijkje achter de schermen bij filmopnames
Liefde moet van twee kanten komen. Dat geldt zeker voor de nieuwe Nederlandse romantische komedie Kwestie van Geduld. De speelfilm wordt grotendeels opgenomen op verschillende locaties in Limburg. Kwestie van Geduld gaat volgend jaar in première. We nemen alvast een kijkje achter de schermen tijdens het filmen in Reijmerstok.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen