Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Nepnieuws, je ontkomt er niet aan

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 18:27

Zondag in L1mburg Centraal: tegenwoordig is nepnieuws onontkoombaar, wederom brand in garagebedrijf Brunssum, de ontwikkeling van een kunstmatig evenwichtsorgaan en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending.

Tegenwoordig is nepnieuws onontkoombaar
Nepnieuws. Het lijkt onontkoombaar tegenwoordig met alle sociale media. Gisterenavond was volgens deze nep tweet het Pancratiusplein in Heerlen, doelwit van een aanslag. De politie is op zoek naar de mensen die dit bericht rondstuurden. Vaak zijn dit soort berichten bedoeld om onrust te zaaien. Als je er intrapt tenminste. Maar in Heerlen leidde het niet tot paniek of onrust.

Bekijk hier de hele reportage

Wederom brand in garagebedrijf Brunssum
Voor de tweede keer in anderhalve week is er brand in een garagebedrijf aan de Haefland in Brunssum. Ook bij de brand van vannacht zijn geen slachtoffers gevallen. Vorige keer bleek de brand aangestoken, de politie onderzoekt of dat nu ook het geval is. Het pand is volgens de dagblad De Limburger eigendom van de vermeende drugscrimineel Tony P. Hij is hoofdverdachte in een internationale drugszaak en zit momenteel in België vast. Het bedrijf wil geen commentaar geven. Bij de brand kwam veel rook vrij, het vuur was binnen een uur onder controle.

Bekijk hier de hele reportage

De ontwikkeling van een kunstmatig evenwichtsorgaan
Er gloort hoop aan de horizon voor alle mensen met problemen aan het evenwichtsorgaan. In het Maastrichtse UMC+ ontwikkelt KNO-arts Raymond van den Berg een kunstmatig evenwichtsorgaan. De eerste proefpatiënten worden al getesten met het apparaatje. Dat is goed nieuws voor onder andere Jan Ramakers. Ruim zeven jaar heeft hij problemen met zijn evenwichtsorgaan. En dat merkt hij al bij simpele, alledaagse bewegingen. Zo is lopen in een rechte lijn, een hele bevalling.

Bekijk hier de hele reportage

Zonne-auto TU Eindhoven wint World Solar Challenge
Toch nog succes voor Limburg in de World Solar Challenge in Australië. In de klasse zonne-auto's met meerdere passagiers heeft de TU Eindhoven gewonnen. Het team had vijf studenten uit onze provincie aan boord. In de koningsklasse, die donderdag finishte, was er nog Limburgs verdriet... de wagen van TU Delft met Kapser Sijmons uit Bunde vloog in gewonnen positie in brand.

Bekijk hier de hele reportage

Bo Ummels Nederlands kampioen bij de marathon van Amsterdam
Bo Ummels komt samen met haar tweelingzus Britt steeds een stapje dichter bij de absolute top. Alle persoonlijke records van Bo gingen onlangs aan diggelen. De 26-jarige atlete kwam in Tilburg op de 10 km tot 34.09. Tijdens de Dam tot Damloop 10 EM werd ze vijfde in een internationaal deelnemersveld in 56.29. Daarnaast liep ze op 7 oktober tijdens de Singelloop in Breda de halve marathon in 1.12.38. Veelbelovende tijden voor een goed debuut op de marathon. De Olympische limiet op de marathon voor vrouwen is vastgesteld op 2.28.30.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen