Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Negen integriteitsonderzoeken

Geplaatst opmaandag 10 mei 2021 - 18:24

Maandag in L1mburg Centraal: Studenten kunnen relaxen in een mindfulnest, Race Runners en meer Limburgs nieuws

Bekijk hier de hele uitzending

Negen onderzoeken naar integriteit
Na de politieke veldslag van de afgelopen maanden waarbij zeven gedeputeerden, één burgemeester en een gouverneur sneuvelden, is het even rustig aan het front. Maar aan de achterkant wordt geprobeerd om de onderste steen boven te krijgen rondom de bestuurscrisis in Limburg. In totaal zitten er nu negen onderzoeken in de pijplijn. Komende woensdag worden de resultaten verwacht van het eerste onderzoek.

Bekijk hier de hele reportage

Gaan we verder versoepelen?
Gaan we verder versoepelen of niet? Dat horen we wellicht dinsdag op de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte. Alles hangt af van de ziekenhuiscijfers, want als die voldoende dalen, kunnen verdere versoepelingen plaatsvinden. Ondertussen staan sportscholen te popelen om weer open te gaan. Maar zitten we daarop te wachten: Of bevalt het buiten wandelen, fietsen, en hardlopen eigenlijk ook prima?

Bekijk hier de hele reportage

Studenten kunnen relaxen in een mindfulnest
Alle studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht kunnen komende maand even relaxen in een mindfulnest. Deze speciale cabine staat in de bibliotheek en is bedoeld om even tot rust te komen. Want stress, werkdruk en burn-outklachten komen ook bij studenten steeds vaker voor.

Bekijk hier de hele reportage

Mart Remans van Roda speelt voor Oss tegen Roda
Mart Remans werd geboren in Eygelshoven en haalde vervolgens, via de jeugdopleiding, het eerste elftal van Roda JC. Dit seizoen wordt de aanvaller verhuurd aan competitiegenoot TOP Oss. Dat seizoen is bijna voorbij, op één wedstrijd na. Woensdag speelt Remans met Oss tegen, inderdaad, Roda JC.

Bekijk hier de hele reportage

Race Runners, speciale rolstoelfietsen voor kinderen
Gebonden zijn aan een rolstoel en toch topsnelheden in de benen hebben. Dat zijn de jongens en meisjes van de Race Runners. In Maastricht zijn ze er al een tijdje, in Venlo sinds deze week en ook Sittard-Geleen heeft interesse in de speciale rolstoelfiets. De kinderen hebben allemaal een beperking en dankzij de bezielende leiding van oud-marathonloopster Tonnie Pater uit Maastricht, kunnen ze een mooie sportprestatie neerzetten. Elke zaterdag staan ze op de atletiekbaan.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen