Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Nagelbijten voor VMBO'ers

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 19:30

Nagelbijten voor VMBO'ers, Designer Outlet Roermond zoekt heel veel nieuw personeel, het Limburgse Sinterklaasjournaal en meer Limburgs nieuws...

Laatste leerlingen VMBO Maastricht horen 'geslaagd' of 'gezakt'
Op één leerling na hebben alle eindexamenkandidaten van het VMBO Maatricht nu hun diploma gekregen. De laatste 30 scholieren moesten tot vanmiddag wachten op dat verlossende woord. De school hoopt vandaag een punt te zetten achter het debacle, dat wekenlang landelijk nieuws was. Maar komt de school die deuk in het imago ooit nog te boven?

Bekijk hier de hele reportage

Werk aan de winkel bij Designer Outlet Roermond
De banen liggen voor het oprapen in de Designer Outlet in Roermond en de komende jaren komen daar nog eens 1200 vacatures bij. Waar gaat het merkendorp al die nieuwe mensen vandaan halen? Nu werken er ongeveer 3700 mensen en komen ze bijna 400 mensen tekort. Daar moeten er dus binnen enkele jaren nog 1200 medewerkers bij. Dat extra personeel is nodig omdat shoppingcentrum in het nieuwe jaar meer merken en meer beleving naar Roermond wil halen en daarmee wil het merkendorp meer bezoekers trekken. Dat zijn er nu 7,5 miljoen, binnen drie jaar moet dat groeien naar 10 miljoen.

Bekijk hier de hele reportage

Een kijkje bij het Limburgse Sint-journaal
De rechtbank in Haarlem boog zich vandaag over de vraag of de Sint zijn Zwarte Pieten komend weekend überhaupt mag meenemen op de Pakjesboot bij de nationale intocht. Maar in het Limburgse Sinterklaasjournaal hebben ze vandaag aandacht voor heel andere zaken rondom de Sint. Voor het eerst is er een Limburgse variant op het traditionele Sinterklaasjournaal, zoals dat door de landelijke omroep wordt uitgezonden. Drie keer per week kunnen de Limburgse kinderen de avonturen van de Zwarte Pieten volgen. En ook diverse bekende Limburgers hebben een rol in de serie. De Limburgse Dieuwertje Blok is Marjolein Damman. De initiatiefnemers van het Limburgse Sint-journaal zijn Wesley Meulenberg uit Nieuwstadt en Stevie Thiessen uit Holtum. Zij vinden dat het landelijke Sinterklaasjournaal steeds verder van de kinderen afstaat.

Bekijk hier de hele reportage

Sporters met werkstress
Eén op de 5 mensen met een gewone baan ervaart stress op het werk. Maar als je het hebt over profsporters, dan zou het best wel eens kunnen dat ze vrijwel allemaal stress ervaren. Ze moeten altijd winnen, ze moeten fysiek gezond blijven, en om kunnen gaan met teleurstellingen en successen. Daarom hebben steeds meer sporters steun van een sportpsycholoog. In deze week van de werkstress staan we daarom vandaag dus stil bij het belang van goede mentale begeleiding van sporters, zoals Jessica Blaszka.

Bekijk hier de hele reportage

Een portret van veldrijder Roel van der Stegen
Een groot lijf, veel vermogen. Dat zijn de succesfactoren van veldrijder Roel van der Stegen uit Reuver. Van der Stegen is het grootste talent van Limburg. Hij heeft zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden, en hij was de beste Nederlander tijdens het Europees kampioenschap beloften. Kim Langeslag zocht hem op.

Bekijk hier de hele reportage

De voedselbankactie komt er weer aan
Het einde van het jaar nadert, dat betekent ook tijd voor de actie L1 Samen Voor De Voedselbank. Over drie weken gaan we actie voeren om zo veel mogelijk houdbare producten op te halen voor de verschillende voedselbanken in onze provincie. Vandaag wordt voor de partners van de actie een inspiratiesessie georganiseerd. Bas van Mulken is daarbij.

Bekijk hier de hele reportage

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen