Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: MVV wint derby van Roda JC

Geplaatst opzondag 18 november 2018 - 18:55

Zondag in L1mburg Centraal: MVV is Roda JC de baas, brand Wanssum, Born wint LKZH, Wielercafé, insecten en meer Limburgs nieuws ...

Bekijk hier de hele uitzending.

MVV is Roda JC de baas
MVV heeft de Limburgse derby gewonnen van Roda. In De Geusselt wonnen de Maastrichtenaren met 2-0. Voor het beladen duel was veel politie aanwezig. Voor aanvang van het duel is een aantal mensen opgepakt. Verder is het rustig gebleven.

Bekijk hier de reportage.

Grote brand Wanssum
Rijwielhandelaar Rob Dekkers is de schrik amper te boven. Vannacht brandde zijn opslagloods in Wanssum volledig uit. De loods stond een paar meter naast zijn gloednieuwe winkel die pas enkele weken open is.

Bekijk hier de reportage.

Mörge Geit Baeter uit Born wint LKZH
Zaate Hermenie Mörge Geit Baeter uit Born heeft het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, het LKZH, gewonnen. In Swalmen ging de groep uit Born er met de winst vandoor.

Bekijk hier de reportage.

Tom Dumoulin bij wielercafé in Valkenburg
De wegwielrenners beginnen zo langzamerhand weer met de voorbereidingen voor hun nieuwe seizoen. De eerste trainingsritten zitten er al op maar het gaat nog allemaal rustig aan. Tom Dumoulin heeft dan ook nog tijd en energie over, om samen met de wielerfans in Valkenburg bij elkaar te komen om lekker bij te kletsen in een wielercafé.

Bekijk hier de reportage.

Nieuwe insecten in de ENCI-groeve
Er zijn 30 nieuwe insecten in de ENCI-groeve bij Maastricht gevonden, waarvan 2 zelfs nieuw voor de wetenschap. Onder de nieuwe soorten voor Nederland zijn bochelvliegen, steltmuggen, lansvliegen, bladvliegen, bocheldansvliegen en paddenstoelmuggen. De laatste twee zijn nog onbeschreven soorten. Gevangen met een insectenval.

Bekijk hier de reportage.

Slipjacht in Mheer
Ooit een traditie op het Engelse platteland. Een jachtpartij met ruiters in chic tenue, die, begeleid door n meute honden, op een echte vos jagen. Dit weekend is er in Mheer de Slipjacht; de Nederlandse variant. Het beeld rondom het kasteel: veel paarden, honden, en ruiters in traditionele kleding. Met één verschil: geen echte vos.

Bekijk hier de reportage.

Werken hulpmiddelen voor een betere concentratie?
Hulpmiddelen om kinderen beter te laten concentreren. Scholen kopen er dozen vol van. Maar werken die middelen ook echt? Bij de Open Universiteit in Heerlen wordt dat nu onderzocht. Wij vragen het alvast op basisschool De Kruudwis in Venray, waar ze veel werken met allerlei hulpmiddelen.

Bekijk hier de reportage.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen