Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: MVV wint derby van Roda JC

Geplaatst opzondag 18 november 2018 - 18:55

Zondag in L1mburg Centraal: MVV is Roda JC de baas, brand Wanssum, Born wint LKZH, Wielercafé, insecten en meer Limburgs nieuws ...

Bekijk hier de hele uitzending.

MVV is Roda JC de baas
MVV heeft de Limburgse derby gewonnen van Roda. In De Geusselt wonnen de Maastrichtenaren met 2-0. Voor het beladen duel was veel politie aanwezig. Voor aanvang van het duel is een aantal mensen opgepakt. Verder is het rustig gebleven.

Bekijk hier de reportage.

Grote brand Wanssum
Rijwielhandelaar Rob Dekkers is de schrik amper te boven. Vannacht brandde zijn opslagloods in Wanssum volledig uit. De loods stond een paar meter naast zijn gloednieuwe winkel die pas enkele weken open is.

Bekijk hier de reportage.

Mörge Geit Baeter uit Born wint LKZH
Zaate Hermenie Mörge Geit Baeter uit Born heeft het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, het LKZH, gewonnen. In Swalmen ging de groep uit Born er met de winst vandoor.

Bekijk hier de reportage.

Tom Dumoulin bij wielercafé in Valkenburg
De wegwielrenners beginnen zo langzamerhand weer met de voorbereidingen voor hun nieuwe seizoen. De eerste trainingsritten zitten er al op maar het gaat nog allemaal rustig aan. Tom Dumoulin heeft dan ook nog tijd en energie over, om samen met de wielerfans in Valkenburg bij elkaar te komen om lekker bij te kletsen in een wielercafé.

Bekijk hier de reportage.

Nieuwe insecten in de ENCI-groeve
Er zijn 30 nieuwe insecten in de ENCI-groeve bij Maastricht gevonden, waarvan 2 zelfs nieuw voor de wetenschap. Onder de nieuwe soorten voor Nederland zijn bochelvliegen, steltmuggen, lansvliegen, bladvliegen, bocheldansvliegen en paddenstoelmuggen. De laatste twee zijn nog onbeschreven soorten. Gevangen met een insectenval.

Bekijk hier de reportage.

Slipjacht in Mheer
Ooit een traditie op het Engelse platteland. Een jachtpartij met ruiters in chic tenue, die, begeleid door n meute honden, op een echte vos jagen. Dit weekend is er in Mheer de Slipjacht; de Nederlandse variant. Het beeld rondom het kasteel: veel paarden, honden, en ruiters in traditionele kleding. Met één verschil: geen echte vos.

Bekijk hier de reportage.

Werken hulpmiddelen voor een betere concentratie?
Hulpmiddelen om kinderen beter te laten concentreren. Scholen kopen er dozen vol van. Maar werken die middelen ook echt? Bij de Open Universiteit in Heerlen wordt dat nu onderzocht. Wij vragen het alvast op basisschool De Kruudwis in Venray, waar ze veel werken met allerlei hulpmiddelen.

Bekijk hier de reportage.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen