Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: 'Moord had voorkomen kunnen worden'

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 18:36

Patiënten MUMC overleden na stroomuitval, Basketbal Academie Limburg wint de finale van de Nationale Beker en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.

Patiënten MUMC overleden na stroomuitval
De inspectie gezondheidszorg gaat uitgebreid onderzoek doen naar de stroomstoring in het academisch ziekenhuis in Maastricht waardoor twee patiënten op de IC-afdeling zijn overleden. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Door de storing viel de medische apparatuur uit waardoor extra zuurstof voor de ernstig zieke corona-patiënten achterwege bleef. Met fatale gevolgen.

Bekijk hier de hele reportage

Basketbal Academie Limburg wint de finale van de Nationale Beker
Voor het eerst stond BAL, Basketbal Academie Limburg, vandaag in de finale van de Nationale Beker. In het Landstede Sportcentrum van Zwolle was vanmiddag Yoast United de tegenstander. Voorafgaand aan de bekerfinale, had de BAL, in dit aparte 'corona-seizoen', al 3 keer verloren van de Gelderse opponent. Zat er na de zinderende winst in de halve finale tegen Feyenoord, als underdog, weer een mega-verrassing in? Jazeker dus.

Bekijk hier de hele reportage

Europarlementariër Vera Tax over het EU COVID-19-certificaat
Als we deze zomer naar op vakantie willen naar het buitenland, dan kan dat gewoon. Brussel wil een coronapaspoort invoeren waarmee vrij reizen mogelijk wordt. Het EU COVID-19-certificaat, zoals het officieel heet, wordt een app, zoals we die in Nederland ook al kennen (CoronaCheck). Je krijgt het certificaat als je negatief getest bent, als je gevaccineerd bent, of als je al corona gehad hebt en antistoffen in je bloed hebt. De lidstaten moeten wel nog instemmen met het paspoort. Aan tafel Europarlementariër Vera Tax, uit Venlo met vervoer en toerisme in haar portefeuille.

Bekijk hier de hele reportage

'Moord op tiener had voorkomen kunnen worden'
De moord op een jongen van 19 in Heerlen had voorkomen kunnen worden, als er op tijd was ingegrepen door de gezondheidszorg. Dat zegt Alper Cinar, advocaat van de verdachte in die zaak. Volgens Cinar zijn er voorafgaand aan de moord concrete meldingen over zijn client geweest waardoor alle alarmbellen af hadden moeten gaan. Er werd echter niet ingegrepen. Op 23 januari werd de Heerlense tiener op straat doodgestoken.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen