Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: mondkapjes verplicht in Outlet

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 18:00

Donderdag in L1mburg Centraal: Mondkapjes in Outlet Center Roermond verplicht, orkestleden Rieu gaan voor kleine concerten, Phil Bee leert André Hazes jr. de blues en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Mondkapjes in Outlet Center Roermond verplicht
Twee winkels in het Designer Outlet Center in Roermond zijn gesloten vanwege coronabesmettingen onder het personeel. Het gaat om een kledingzaak en een schoenenzaak. In minimaal één anderewinkel zou het personeel ook besmet zijn met het coronavirus. Het winkelcentrum gaat het dragen van mondkapjes verplichten. Dat is gebeurd in overleg met de Veiligheidsregio en de burgemeester van Roermond, Rianne Donders.

Bekijk hier de hele reportage

Opnieuw persconferentie van kabinet over corona
Op 3 juni sprak hij ons voor het laatst toe, premier Mark Rutte. Hij is eerder teruggekeerd van vakantie vanwege de coronacrisis. Donderdagavond is er een speciale persconferentie. Wij blikken vooruit op de inhoud ervan.

Bekijk hier de hele reportage

Orkestleden Rieu gaan voor kleine concerten
De kans dat André Rieu met zijn Johan Strauss Orkest nog dit jaar ergens zal optreden, is vanwege corona niet zo groot. Maar de Maastrichtse orkestleider heeft nu wel een concept bedacht om een aantal miniconcerten te organiseren, zonder hemzelf, maar wel met een klein deel van zijn orkest, om toch nog wat inkomsten te hebben. Begin september is de aftrap.

Bekijk hier de hele reportage

Phil Bee leert André Hazes jr. de blues
Phillipe Bastiaans, alias Phil Bee, schopte het afgelopen zaterdag tot de finale van het SBS6-programma We Want More. Jurylid André Hazes is zo enthousiast over Phils zangkwaliteiten, dat hij het nummer 'Need Your Love So bad' samen met de Limburgse artiest opnam. Na 30 jaar werken aan zijn carrière als zanger is zijn ster ineens rijzende. Wij zochten hem op in Mheer.

Bekijk hier de hele reportage

Carbon in de Formule 1
Max Verstappen is natuurlijk de bekendste Limburger in de Formule 1, maar ook Maurice Salden uit Obbicht heeft een belangrijke rol in een F1-team. Hij is verantwoordelijk voor het carbon op de bolides van Alfa Romeo-Sauber. De Alfa-coureurs Giovinazzi en Raikkonen zagen afgelopen weekend de nodige carbon-onderdelen van hun auto vallen, dus er is werk aan de winkel voor het team.

Bekijk hier de hele reportage

Thuisstudie erg populair in coronatijd
Bij veel mensen ziet de tuin er weer pico bello uit. En de vervelende klusjes zijn in veel gevallen ook gedaan. Dat zijn wellicht de voordelen van de coronacrisis. En er zijn ook andere hobby's die een vlucht nemen. Thuisstudie is erg populair. Een cursus Spaans, een opleiding tot thuiskapper, pianoles of een computercursus... noem maar op. Bij opleidingsinstituut NHA in Panningen nam het aantal cursisten de afgelopen maanden met zo'n 40 procent toe.

Bekijk hier de hele reportage

Route Regio op pad in Treebeek
Tijd voor onze zomerserie dan, Route Regio. Elke dag gaan onze verslaggevers erop uit naar bijzondere plekken, verhalen en personen in onze provincie. Riël Linssen is donderdag in Treebeek.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen