Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Mondkapjes verplicht op basisschool

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 18:14

Mondkapjesplicht op basisscholen, winnaar Eurovisiesongfestival komt naar Pinkpop, het regent afzeggingen bij hotels en meer Limburgs nieuws.

Mondkapjesplicht op basisscholen
Het beeld op basisscholen in Limburg ziet er vanaf nu anders uit. Leerlingen vanaf groep 6 moeten als ze zich verplaatsen mondkapjes dragen om de verspreiding van het coronavirus op basisscholen tegen te gaan. Ook moeten ze twee keer per week een zelftest doen. Het virus woekert sinds een aantal weken op scholen. Daarom heeft het kabinet extra maatregelen genomen, zodat het onderwijs door kan gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Het regent afzeggingen bij hotels
De horeca moet sinds zondag de deuren weer eerder sluiten, om vijf uur 's middags. Nu ze zo vroeg dicht zijn, merken ook de hotels dat toeristen hun verblijven annuleren. Dus zien ook de hoteliers de belangrijke decembermaand in het water vallen. Extra wrang voor de hotels in Valkenburg, die deze zomer ook al getroffen werden door de watersnood.

Bekijk hier de hele reportage

Winnaar Eurovisiesongfestival komt naar Pinkpop
Pinkpop heeft songfestivalwinnaar MÃ¥neskin toegevoegd aan de line-up voor de zaterdag. De festivalorganisatie bevestigde de geruchten dat de Italiaanse rockband, winnaar van het Eurovisiesongfestival dit jaar, naar Landgraaf komt. Aan tafel praten we erover verder met muziekdocent en deskundige Sander Ruijters.

Bekijk hier de hele reportage

Restant MVV-Roda JC eindigt in gelijkspel
Het restant van de vorige maand gestaakte derby tussen MVV en Roda JC eindigde maandagmiddag in een 1-1 gelijkspel. Vanuit stadion De Geusselt praat collega Jelle Kleinen je bij over het verloop van het duel en over de reacties bij alle hoofdrolspelers.

Bekijk hier de hele reportage

Linda Zijlmans zingt over kindermishandeling
Singer-songwriter Linda Zijlmans uit Blerick probeert op muzikale manier de aandacht te vestigen op kindermishandeling. Haar nummer 'Zet dich ens bie mich' is dan ook duidelijk: praat, luister, en toon interesse in kinderen die het thuis moeilijk hebben. Het is geen toeval dat ze over dit thema een liedje maakte. Tijdens haar werk als docent pedagogiek komt het onderwerp kindermishandeling soms akelig dichtbij.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen