Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Mogelijk langere kerstvakantie

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 18:22

Dinsdag in L1mburg Centraal: Een weekje kerstvakantie langer of niet, gedeputeerde Burlet over terugtreden Baudet, oud-burgemeester van Weert schrijft boek en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Duurt de kerstvakantie een weekje langer?
Kinderen zullen ongetwijfeld juichen, maar schoolbesturen hebben grote twijfels. Het Outbreak Management Team (OMT) wil mogelijk de kerstvakantie een week verlengen om zo het aantal coronabesmettingen laag te houden. Een rondgang langs verschillende scholen wijst uit dat zij niet enthousiast zijn over dit advies.

Bekijk hier de hele reportage

Gedeputeerde Burlet: terugtreden Baudet is heldhaftig
Gedeputeerde Ruud Burlet blijft geloven in de kracht van zijn partij Forum voor Democratie (FvD) onder een nieuwe voorzitter. Burlet nam na de verkiezingswinst van FvD bij de provinciale verkiezingen vorig jaar zitting in het Limburgse college van Gedeputeerde Staten. Hij noemt het terugtreden van partijleider Baudet heldhaftig, maar de partij is meer dan alleen de persoon Baudet.

Bekijk hier de hele reportage

Oud-burgemeester van Weert schrijft boek
Het was een bewogen jaar voor oud-burgemeester Jos Heijmans van Weert. Heijmans moest opstappen nadat zijn integriteit in twijfel werd getrokken. De perikelen rondom zijn vertrek en zijn burgemeesterschap zijn nu verschenen in zijn boek Hardt. Een menselijk drama waarbij de lokale politiek zich van zijn duisterste kant laat zien, zo noemt hij zijn verhaal. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan oud-politicus Alexander Pechtold.

Bekijk hier de hele reportage

Corona en de Euregio: grenzen dicht of toch niet?
Ondanks dat reizen over de grens sterk wordt afgeraden, brengen onze buren regelmatig een bezoekje aan onze provincie. Vooral Belgen lijken de strenge maatregelen in hun land te ontvluchten. Dagelijks steken ze de grens over om boodschappen te doen, naar de kapper te gaan of zelfs te sporten. In het voorjaar was de grens met België dicht. In de tweede golf zijn de grenzen open gebleven. Het gevolg daarvan is dat mensen toch de grens oversteken terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is. Aan tafel vragen we onderzoeker Martin Unfried van de Universiteit Maastricht of die sluiting toen echt nodig was.

Bekijk hier de hele reportage

Rust houden is het devies voor Jessica Blaszka
Worstelaarster Jessica Blaszka hoopt op tijd fit te zijn voor de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Tokio. Ze herstelt op dit moment van een operatie aan haar scheenbeen. Geluk bij een ongeluk is dat ze door de coronamaatregelen toch niet kan trainen, maar een fijne voorbereiding is het niet.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen