Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: minder zorg in het ziekenhuis

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:40

Donderdag in L1mburg Centraal: minder zorg in het ziekenhuis, meer thuis, Slayer-film in bioscoop Sittard en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de volledige uitzending

Minder zorg in ziekenhuis, meer thuis
Patiënten gaan in de toekomst minder naar het ziekenhuis en krijgen zorg thuis. Dat is het doel van een nieuw contract tussen de Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen en Heerlen. Die hebben daarover afspraken gemaakt met zorgverzekeraar CZ. Elvira Gossieau uit Maastricht is zo'n patiënt die al met dit nieuwe systeem werkt. Ze heeft de ziekte van Crohn, een darmontsteking, en communiceert vanuit thuis digitaal met haar begeleiders in het ziekenhuis.

Bekijk hier de hele reportage

Limburg krijgt Aanvalsplan Stikstof
Limburg gaat actief de strijd aan met stikstof. Provincie, gemeenten, het waterschap en betrokken partijen maken een 'Aanvalsplan Stikstof Limburg' .

Bekijk hier de hele reportage

Fans kijken in de Sittardse bios naar film over Slayer
Vorig jaar november speelden ze hun afscheidsconcert in Zwolle, de Amerikaanse thrashmetalband Slayer. Toch waren ze gisteren weer even te zien, in Sittard, maar ditmaal op het witte doek. In 1500 bioscopen wereldwijd ging gisteravond de film "The repentless killogy" in première. Fan van het eerste uur Dennis Geurts uit Nieuwstadt ging kijken.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen