Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Mijnschade toch niet verjaard

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 18:28

Maandag in L1mburg Centraal: Mijnschade Kerkrade toch niet verjaard, Sint Pieters Museum dicht en Limburg en de Eerste Wereldoorlog.

Bekijk hier de hele uitzending.

Mijnschade Kerkrade toch niet verjaard
Twee inwoners uit Kerkrade krijgen alsnog schadevergoeding vanwege mijnschade aan hun woning. Eerder was dat verzoek afgewezen vanwege verjaring. Nu bepaalt de rechter anders, omdat het tijdstip waarop de schade is ontstaan, niet meer precies vast te stellen is.

Bekijk hier de hele reportage

Tweede Kamerlid Rens Raemakers schrijft boek over kanker
Zijn overlevingskansen waren niet groot, maar Rens Raemakers uit Neer overleefde een agressieve vorm van kanker. Jaren later verwezenlijkte hij zijn droom door Tweede Kamerlid te worden voor D66. Maandag is zijn biografie gepresenteerd. Daarin praat hij uitvoerig over de moeilijkste periode van zijn leven. Raemakers hoopt zo lotgenoten een hart onder de riem te kunnen steken.

Bekijk hier de hele reportage

Sint Pieters Museum sluit
Normaal komt er op een herfstachtige dag er misschien een handjevol bezoekers. Maar op de allerlaatste dag dat het Sint Pieters Museum in Maastricht open is, blijven de mensen maar binnenstromen. Prehistorische vondsten, verhalen van mijnwerkers en opgezette beesten, ze waren voor de allerlaatste keer te zien in de hoeve bovenop Sint-Pieter. De boegbeelden van het museum Jo, Miets, Sermon en Jan zijn erg aangeslagen.

Bekijk hier de hele reportage

Wat weten we van de Eerste Wereldoorlog?
Zondag is niet alleen de start van het vasteloavesseizoen; het is ook precies 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. In België wordt die oorlog nog steeds de Grote Oorlog genoemd. Nederland was neutraal, dus op school in onze geschiedenislessen wordt maar weinig stilgestaan bij die oorlog. Met als gevolg dat veel Limburgers nauwelijks weet hebben van de verschrikkingen van die Eerste Wereldoorlog.

Bekijk hier de hele reportage

Wanssumse tweelingzusjes zijn Limburgs beste majorettes
Wie beweegt het snelst, het best, het meest ritmisch én jongleert het handigst met de batton? Dat zijn de zaken waarop de jury goed let tijdens het Limburgs Kampioenschap Majorettes, dat zondag in Beek plaatsvond. Vaak zitten de deelnemende majorettes nog op de basisschool, soms al op de middelbare school en heel soms zijn ze ouder dan 20 jaar. In die laatste categorie vallen de Wanssumse tweelingzusjes Cynthia en Mellony Janssen. Zij werden gekroond tot Limburgse kampioenen.

Bekijk hier de hele reportage

Eaters niet meer ongeslagen
Eaters uit Geleen is de trotse koploper in de bekercompetitie. De ploeg is dit seizoen uitstekend begonnen. Maar hun ongeslagen status zijn ze kwijt. Eaters verloor dit weekend namelijk twee wedstrijden. Daarvoor werd wekenlang alles gewonnen. Wat is het geheim van de club en kunnen ze dit seizoen weer bekerkampioen worden?

Bekijk hier de hele reportage

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen