Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Memorial Day in en boven Margraten

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:08

Memorial Day in Margraten, paardenbranche niet blij met nieuwe richtlijnen, opening Fortunamuseum in Sittard en meer Limburgs nieuws...

Memorial Day in Margraten
Margraten was vandaag het toneel van een grote herdenkingsdienst. Op de Amerikaanse begraafplaats werden de gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. Memorial Day, heet dat, en daar wordt wereldwijd bij stilgestaan, ieder jaar. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van bezet Europa begon. En dus was het een herdenking met toch wel een speciaal tintje.
Bekijk hier de hele reportage

Het gevaar van spoorlopen
Op of naast het spoor lopen. Het is levensgevaarlijk, daar wordt al langer voor gewaarschuwd. Maar desondanks blijven mensen het doen. In Venlo kon je vandaar ervaren hoe dat is, naast het spoor lopen op het moment dat er een trein voorbij raast.
Bekijk hier de hele reportage

Paardenbranche niet blij met nieuwe richtlijnen
Beginnende ruiters die over de grens een concours willen rijden moeten flink in de buidel tasten. Want volgens de EU-richtlijnen moeten paarden die van Nederland naar Duitsland gaan een certificaat hebben. Een goedkeuring van een dierenarts. Zo'n keuring kan oplopen tot 200 euro per keer dat je de grens over wil. In de Benelux hoef je hier niet voor te betalen, maar wie met zijn paard naar Duitsland wil moeten dokken. Daar is de paardenbranche niet blij mee.
Bekijk hier de hele reportage

Opening Fortunamuseum in Sittard
Dat Fortuna Sittard na de handhaving in de Eredivisie leeft in Sittard-Geleen is geen nieuws meer. Dat de club zich nu, net als vroeger Fortuna'54 dat kon, weer kan meten met Real Madrid is wel opvallend. Door de opening van het rijk gevulde Fortunamuseum kan elke fan, net als in Madrid, zijn club ineens op een hele speciale manier beleven. Ruim driehonderd attributen, video's, films en audioverhalen vertellen op een zeer toegankelijke manier de geschiedenis van Fortuna van 1954 tot nu.
Bekijk hier de hele reportage

Keert EHC terug naar de Hoofdklasse?
In het amateurvoetbal is het deze weken de tijd van de kampioenschappen. Vandaag is het de beurt aan EHC. De roemrijke club uit Hoensbroek werd in de eerste klasse kampioen en keert daarmee terug naar de Hoofdklasse. Dat gebeurde in een wedstrijd bij Wittenhorst uit Horst.
Bekijk hier de hele reportage

Aspergesteekmachine moet in de toekomst aspergestekers overbodig maken
Een aspergemachine die in de toekomst aspergestekers overbodig moet maken, is getest in Beringe. Met de proef moeten de laatste kinderziektes uit het apparaat worden gehaald. De eerste resultaten zijn hoopgevend.
Bekijk hier de hele reportage

Tennisster Demi Schuurs kiest voor rust
Tennisster Demi Schuurs gaat de komende weken minimaal voor een kwartfinale-plaats in het dubbel-toernooi van Roland Garros. Dat is haar doel. De 25-jarige dubbel-specialist gooit haar voorbereiding radicaal om. De afgelopen jaren vloog ze van toernooi naar toernooi. Maar nu kiest ze voor rust, thuis bij haar vriendin Carmen. De twee wonen net samen in hartje Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen