Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Memorial Day in en boven Margraten

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:08

Memorial Day in Margraten, paardenbranche niet blij met nieuwe richtlijnen, opening Fortunamuseum in Sittard en meer Limburgs nieuws...

Memorial Day in Margraten
Margraten was vandaag het toneel van een grote herdenkingsdienst. Op de Amerikaanse begraafplaats werden de gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. Memorial Day, heet dat, en daar wordt wereldwijd bij stilgestaan, ieder jaar. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van bezet Europa begon. En dus was het een herdenking met toch wel een speciaal tintje.
Bekijk hier de hele reportage

Het gevaar van spoorlopen
Op of naast het spoor lopen. Het is levensgevaarlijk, daar wordt al langer voor gewaarschuwd. Maar desondanks blijven mensen het doen. In Venlo kon je vandaar ervaren hoe dat is, naast het spoor lopen op het moment dat er een trein voorbij raast.
Bekijk hier de hele reportage

Paardenbranche niet blij met nieuwe richtlijnen
Beginnende ruiters die over de grens een concours willen rijden moeten flink in de buidel tasten. Want volgens de EU-richtlijnen moeten paarden die van Nederland naar Duitsland gaan een certificaat hebben. Een goedkeuring van een dierenarts. Zo'n keuring kan oplopen tot 200 euro per keer dat je de grens over wil. In de Benelux hoef je hier niet voor te betalen, maar wie met zijn paard naar Duitsland wil moeten dokken. Daar is de paardenbranche niet blij mee.
Bekijk hier de hele reportage

Opening Fortunamuseum in Sittard
Dat Fortuna Sittard na de handhaving in de Eredivisie leeft in Sittard-Geleen is geen nieuws meer. Dat de club zich nu, net als vroeger Fortuna'54 dat kon, weer kan meten met Real Madrid is wel opvallend. Door de opening van het rijk gevulde Fortunamuseum kan elke fan, net als in Madrid, zijn club ineens op een hele speciale manier beleven. Ruim driehonderd attributen, video's, films en audioverhalen vertellen op een zeer toegankelijke manier de geschiedenis van Fortuna van 1954 tot nu.
Bekijk hier de hele reportage

Keert EHC terug naar de Hoofdklasse?
In het amateurvoetbal is het deze weken de tijd van de kampioenschappen. Vandaag is het de beurt aan EHC. De roemrijke club uit Hoensbroek werd in de eerste klasse kampioen en keert daarmee terug naar de Hoofdklasse. Dat gebeurde in een wedstrijd bij Wittenhorst uit Horst.
Bekijk hier de hele reportage

Aspergesteekmachine moet in de toekomst aspergestekers overbodig maken
Een aspergemachine die in de toekomst aspergestekers overbodig moet maken, is getest in Beringe. Met de proef moeten de laatste kinderziektes uit het apparaat worden gehaald. De eerste resultaten zijn hoopgevend.
Bekijk hier de hele reportage

Tennisster Demi Schuurs kiest voor rust
Tennisster Demi Schuurs gaat de komende weken minimaal voor een kwartfinale-plaats in het dubbel-toernooi van Roland Garros. Dat is haar doel. De 25-jarige dubbel-specialist gooit haar voorbereiding radicaal om. De afgelopen jaren vloog ze van toernooi naar toernooi. Maar nu kiest ze voor rust, thuis bij haar vriendin Carmen. De twee wonen net samen in hartje Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen