Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Memorial Day in en boven Margraten

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:08

Memorial Day in Margraten, paardenbranche niet blij met nieuwe richtlijnen, opening Fortunamuseum in Sittard en meer Limburgs nieuws...

Memorial Day in Margraten
Margraten was vandaag het toneel van een grote herdenkingsdienst. Op de Amerikaanse begraafplaats werden de gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. Memorial Day, heet dat, en daar wordt wereldwijd bij stilgestaan, ieder jaar. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van bezet Europa begon. En dus was het een herdenking met toch wel een speciaal tintje.
Bekijk hier de hele reportage

Het gevaar van spoorlopen
Op of naast het spoor lopen. Het is levensgevaarlijk, daar wordt al langer voor gewaarschuwd. Maar desondanks blijven mensen het doen. In Venlo kon je vandaar ervaren hoe dat is, naast het spoor lopen op het moment dat er een trein voorbij raast.
Bekijk hier de hele reportage

Paardenbranche niet blij met nieuwe richtlijnen
Beginnende ruiters die over de grens een concours willen rijden moeten flink in de buidel tasten. Want volgens de EU-richtlijnen moeten paarden die van Nederland naar Duitsland gaan een certificaat hebben. Een goedkeuring van een dierenarts. Zo'n keuring kan oplopen tot 200 euro per keer dat je de grens over wil. In de Benelux hoef je hier niet voor te betalen, maar wie met zijn paard naar Duitsland wil moeten dokken. Daar is de paardenbranche niet blij mee.
Bekijk hier de hele reportage

Opening Fortunamuseum in Sittard
Dat Fortuna Sittard na de handhaving in de Eredivisie leeft in Sittard-Geleen is geen nieuws meer. Dat de club zich nu, net als vroeger Fortuna'54 dat kon, weer kan meten met Real Madrid is wel opvallend. Door de opening van het rijk gevulde Fortunamuseum kan elke fan, net als in Madrid, zijn club ineens op een hele speciale manier beleven. Ruim driehonderd attributen, video's, films en audioverhalen vertellen op een zeer toegankelijke manier de geschiedenis van Fortuna van 1954 tot nu.
Bekijk hier de hele reportage

Keert EHC terug naar de Hoofdklasse?
In het amateurvoetbal is het deze weken de tijd van de kampioenschappen. Vandaag is het de beurt aan EHC. De roemrijke club uit Hoensbroek werd in de eerste klasse kampioen en keert daarmee terug naar de Hoofdklasse. Dat gebeurde in een wedstrijd bij Wittenhorst uit Horst.
Bekijk hier de hele reportage

Aspergesteekmachine moet in de toekomst aspergestekers overbodig maken
Een aspergemachine die in de toekomst aspergestekers overbodig moet maken, is getest in Beringe. Met de proef moeten de laatste kinderziektes uit het apparaat worden gehaald. De eerste resultaten zijn hoopgevend.
Bekijk hier de hele reportage

Tennisster Demi Schuurs kiest voor rust
Tennisster Demi Schuurs gaat de komende weken minimaal voor een kwartfinale-plaats in het dubbel-toernooi van Roland Garros. Dat is haar doel. De 25-jarige dubbel-specialist gooit haar voorbereiding radicaal om. De afgelopen jaren vloog ze van toernooi naar toernooi. Maar nu kiest ze voor rust, thuis bij haar vriendin Carmen. De twee wonen net samen in hartje Maastricht.
Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen