Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Meer problemen bij salpeterzuurfabriek

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 18:27

Zondag in L1mburg Centraal: Problemen bij salpeterzuurfabriek, Solar, Oude Ambachten, overwinning VVV, Kyara bakt met Cas en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Hele week al problemen bij salpeterzuurfabriek
Daags na het lek bij een salpeterzuurfabriek bij Chemelot kan het bedrijf nog altijd niet zeggen waardoor het lek is ontstaan. Zaterdag ontsnapte een gaswolk, en sloegen de hulpdiensten groot alarm. Mensen in Geleen en Beek moesten binnenblijven en ramen en deuren sluiten. Later bleek dat er toch geen gevaar voor de omgeving was. Feit is wel dat de kunstmestfabriek deze week al meerdere malen te kampen had met problemen.

Bekijk hier de hele reportage

Verstappen tweede in Hongarije
Hij startte zondag voor het eerst van pole position. En het lukte hem nèt niet. Max Verstappen rijdt naar de tweede plek in de Grand Prix van Hongarije. Lewis Hamilton is sneller. In de laatste rondes werd Verstappen alsnog ingehaald door de wereldkampioen, die dankzij een bandenwissel in de laatste fase van de race sneller was. Een gevecht tussen Hamilton en Verstappen gaan we de komende races waarschijnlijk vaker zien. Toch was de teleurstelling bij de Max-fans groot in Montfort, in de zaal bij opa Verstappen, toen Verstappen als 2de over de finish kwam.

Bekijk hier de hele reportage

Ironman Maastricht
Voor het eerst zijn bij de Ironman in Maastricht de afstanden dit jaar korter. Maar de organisatie wil in 2022 ook de langste afstand van de triatlon weer opnemen in het programma. De kortere afstanden zijn ook pittig, maar wel toegankelijker voor het grote publiek. En dat is wat ze willen in Maastricht. Veel mensen laten kennismaken met de triatlon en wie weet over drie jaar verleiden om de lange afstand eens te proberen.

Bekijk hier de hele reportage

15de editie Solar in Roermond
Al 15 jaar staat Solar op de agenda in Roermond. Voor veel jonge festivalgangers een weekend om niet te missen. Door de jaren heen is Solar uitgegroeid tot een vierdaags event met bijbehorende camping.

Bekijk hier de hele reportage

Oude Ambachten in Einighausen
Wij zijn helemaal gewend aan de grote moderne machines op het land. En de irrigatie-systemen die het voor de boer gemakkelijker maken. op deze eerste zondag van augustus kun je in Einighausen terug in de tijd. Het boerenleven ervaren zoals het vroeger was. Toen het land nog bewerkt werd met hulp van een paard. Het is de 39ste editie van Oude Ambachten in Einighausen.

Bekijk hier de hele reportage

VVV start met overwinning
De eerste drie punten zijn binnen voor VVV-Venlo. Zaterdagavond wonnen de Venlonaren de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van promovendus RKC Waalwijk. In De Koel werd het 3-1. VVV kwam op achterstand in een zwakke eerste helft. En maakte dat helemaal goed in de tweede helft, met drie doelpunten. En zo start het seizoen prima voor VVV én zijn nieuwe trainer Robert Maaskant.

Bekijk hier de hele reportage

Zomerserie Bakken met Cas: Kyara Slenter
Afgelopen Heel Holland Bakt seizoen was hij publiekslieveling en bewees hij maar weer eens dat je ondanks een beperking veel kan bereiken. En zo zijn er meer mensen met een beperking die zich daardoor niet laten tegenhouden. Deze zomer krijgt Cas een kijkje in de keuken bij vier doorzetters. In deze tweede aflevering gaat hij aan de slag met Kyara Slenter, door haar longaandoening heeft zij helaas geen lang leven meer voor zich.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen