Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Marktlieden willen non-food verkopen

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 18:51

Vrijdag in L1mburg Centraal: Marktkooplieden eisen non-food te mogen verkopen, horeca Sittard protesteert stil, drukte bij afhaalpunten voor pakketjes en meer Limburgs nieuws

Bekijk hier de hele uitzending

Marktkooplieden eisen non-food te mogen verkopen
Voor een lekker stukje kaas kun je terecht op de markt. Maar een paar sokken krijg je er niet meer. Door de huidige coronamaatregelen is de non-food-afdeling niet welkom op de markt. Marktkooplieden snappen er niets van en stappen naar de rechter. Ze eisen betere uitleg waarom het kopen van een stuk kaas veiliger zou zijn dan het kopen van een paar sokken. De branchevereniging bereidt een kort geding voor. Tot die tijd is het vooral afwachten voor gedupeerde marktkoopmannen en -vrouwen.

Bekijk hier de hele reportage

Horeca Sittard protesteert stil met tafel en twee stoelen
Ze gooien de terrassen niet open, maar ze protesteren wel in stilte. De horecazaken in Sittard zetten vrijdag als stil protest een tafel en twee stoelen buiten. De onrust binnen de horeca was al groot, maar groeide de afgelopen dagen weer sterk. Ondanks het mooie weer moesten de zaken dicht blijven. De horeca in Sittard is niet voornemens om zich aanstaande dinsdag bij het grote protest aan te sluiten. Aan tafel praten we erover verder met burgemeester Petra Dassen van Kerkrade.

Bekijk hier de hele reportage

Drukte bij afhaalpunten voor pakketjes
We laten het geld nog steeds rollen, coronacrisis of niet. De wereldhandel is inmiddels zelfs weer op een hoger niveau dan vlak voor de virusuitbraak, meldt het Centraal Planbureau. Ook de Limburgers lijken niet de hand op de knip te houden, blijkt uit de enquĂȘte de Staat van Limburg van onderzoeksbureau Etil in opdracht van L1. De meeste winkels zijn dicht, dus zijn we massaal online gaan winkelen. Tineke Jaspers in Spaubeek heeft het er druk mee; ze runt een afhaalpunt voor pakketjes aan huis.

Bekijk hier de hele reportage

Keeper Piet Velthuizen tekent bij Fortuna
Als er geen gekke dingen gebeuren, staat Piet Velthuizen zondag bij Fortuna Sittard onder de lat in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De ervaren doelman trainde al een paar keer mee en tekende vrijdag een contract tot het einde van dit seizoen.

Bekijk hier de hele reportage

Laatste seizoen voor Van der Breggen en Blaak
De laatste keer op trainingskamp, de laatste keer de klassiekers rijden. Het is voor wereldkampioen Anna van der Breggen en Chantal Blaak een soort afscheidstournee. De twee iconen die groot zijn geworden bij het Limburgse team Boels-Dolmans, en nu SD Worx, beginnen zaterdag aan hun laatste jaar.

Bekijk hier de hele reportage

DJ Limbo Latino brengt lentesingle uit
Om het lentegevoel iets completer te maken, is er muziek nodig. DJ Limbo Latino brengt een ultiem lekkerweerliedje uit. De titel is 'Ik wil je hier'. Maar dan op z'n Spaans. Dat klinkt natuurlijk veel beter.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen