Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Maakt Nederland kans op EK-succes?

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 18:25

Maakt Nederland kans op EK-succes? Hoe ziet onze toekomst eruit? Van Wolde opent eindelijk zijn nieuwe restaurant en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Douane onderschept illegale wapens en munitie op vliegveld
De douane heeft eind mei een grote hoeveelheid illegale wapens en munitie aangetroffen op Maastricht Aachen Airport in Beek. Het zou onder meer gaan om 500.000 patronen. De douane en Maastricht Aachen Airport bevestigen de vondst, maar willen er verder niet veel over kwijt.

Bekijk hier de hele reportage

Maakt Nederland kans op EK-succes?
Vanavond begint het EK voetbal. Nederland is zondagavond pas aan de beurt met een wedstrijd tegen Oekraïne. Nog even tijd dus voor de nationale discussie over opstellingen, systemen en het invullen van toto-formulieren. Maken we kans?

Bekijk hier de hele reportage

Griekse talenknobbels scoren een 10
Er hangen al veel vlaggen uit in Limburg, bij scholieren die hun eindexamen succesvol hebben afgerond. Anderhalf schooljaar, waren de leerlingen in de ban van corona. Lesuitval, thuisstudie, halve klassen... Maar toch vallen de examenresultaten voorlopig zeker niet tegen. De één haalt het met de hakken over de sloot, maar er zijn ook uitzonderingen. Marnix en Frederique van het Porta Mosana College in Maastricht kregen het klaar een 10 te scoren, voor Grieks.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe ziet onze toekomst eruit?
Hoe ziet onze toekomst eruit? Vliegende auto's, robots die het huishouden doen of totaal andere handige gadgets die ons het leven makkelijker maken? Volgens consultant en innovatie-expert Mike van Rijswijk gaan we al snel die kant op. Vandaag is zijn boek 'Mensen worden Robots, Robots worden Mensen' gelanceerd. In L1mburg Centraal een gesprek met de schrijver.

Bekijk hier de hele reportage

Van Wolde opent nu echt zijn nieuwe restaurant
Drie jaar lang was sterrenchef Hans van Wolde bezig met de voorbereiding voor zijn nieuw restaurant, Brut 172. Hij was nog geen twee weken open vorig jaar, of de tent moest alweer dicht gegooid worden vanwege corona. Het zwartste scenario, zou je zeggen, maar voor Van Wolde was het de mooiste tijd van zijn leven. Hij leerde zijn negenjarige zoon opnieuw kennen, de stress viel van zijn lichaam en nu zijn restaurant weer open kan, lijkt hij daar veel profijt van te hebben...

Bekijk hier de hele reportage

Supporters Roda JC introduceren de Dick Nanninga Award
Als voetballer erkenning krijgen van de fans is het mooiste wat er is. Bij Roda JC hebben diverse supportersverenigingen de Dick Nanninga Award in het leven geroepen voor de, in hun ogen, meest waardevolle speler van het seizoen.

Bekijk hier de hele reportage

Mooie afsluiting van de Peuter4daagse
Een mooie afsluiting van de Peuter4daagse in Zuid-Limburg vandaag. Onder een stralend zonnetje maakten zo'n 5.500 peuters uit 16 gemeentes het laatste wandelrondje. Als beloning kregen ze een mooie medaille. Het project is bedoeld om peuters al vroeg te laten zien hoe belangrijk bewegen is. Wij namen een kijkje bij een kinderopvang in Stein.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen