Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Lof voor actie MVV-supporters

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 19:09

Woensdag in L1mburg Centraal: Burgemeester deelt complimenten uit aan MVV-supporters, strengere regels voor grensverkeer met België, advies wil groei Maastricht Aachen Airport (MAA) koppelen aan minder geluidshinder en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Burgemeester deelt complimenten uit aan MVV-supporters
Ze zijn niet altijd even positief in het nieuws, maar de voetbalsupporters die dinsdagavond door Maastricht trokken om hun stad te beschermen tegen relschoppers, kunnen op veel waardering rekenen. Zo'n 200 mensen trokken in de avond door de binnenstad, als signaal aan onruststokers om de stad vooral met rust te laten. Tot blijdschap van burgemeester Annemarie Penn-Te Strake.

Bekijk hier de hele reportage

Wanneer mag je wel en niet naar België?
Als je regelmatig van of naar België reist krijg je vanaf nu te maken met strengere regels. Alle niet-essentiële reizen zijn verboden en je mag alleen de grens over met een zogenoemde "verklaring op eer". Wanneer mag je nu wel en wanneer niet de grens over. Verslaggever Esther Raats zet het op een rijtje.

Bekijk hier de hele reportage

Advies wil groei MAA koppelen aan minder geluidshinder
Iedereen piept en zowel de kool als de geit worden beschadigd. Zo typeert verkenner Pieter van Geel zijn onderzoek over de toekomst van het vliegveld in Beek. Dat rapport is de basis voor een nieuwe vergunning voor Maastricht Aachen Airport. Uitgangspunt daarbij is dat groei alleen mogelijk is als er minder hinder is voor de omgeving. Die winst voor omwonenden moet vooraf zijn geboekt.

Bekijk hier de hele reportage

Raadslid Venlo hoort 16 maanden cel eisen wegens fraude
De Venlose huisjesmelker en gemeenteraadslid Ali Oruç moet een jaar de cel in, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. Oruç stond woensdag voor de rechter op verdenking van fraude en witwassen. Hij zou bijna een half miljoen euro hebben verdiend met onder meer illegale woningverhuur en handel in auto's. Het OM eiste 16 maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk. Het OM wil verder dat Oruç het geld terugbetaalt dat hij verdiend heeft.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen