Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: Limburgse lintjes weer uitgereikt

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 18:18

Donderdag in L1mburg Centraal: Limburgse lintjes uitgereikt, Rowwen Hèze wil Voorwaartsch, tompoucen bakken met Cas (met recept!), Xavier Maassen laat zijn Porsche grommen en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

L1 reikt weer Limburgse lintjes uit
Traditioneel zijn de Limburgse lintjes van L1 de voorloper van de officiële lintjes die de koning uitreikt. Donderdag trokken onze verslaggevers de provincie door om mensen in het zonnetje te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Jan Smeets krijgt koninklijke onderscheiding
Mister Pinkpop Jan Smeets is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd donderdagmiddag verrast door burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Rowwen Hèze wil Voorwaartsch!
Heet van de naald, vers van de pers, of hoe je het ook mag noemen. Het nieuwe album van Limburgs grootste band, Rowwen Hèze, is donderdagmiddag gepresenteerd. Dat gebeurde in poppodium Grenswerk in Venlo tijdens een heuse releaseparty. Het is het 22ste album van de band uit America. De titel geeft aan welke richting Rowwen Hèze uit wil: Voorwaartsch!

Bekijk hier de hele reportage

Tompoucen bakken met Cas
Met Koningsdag in het vooruitzicht wordt de oranje kleding weer uit de kast getrokken en oude rommel om te verkopen klaargezet. Maar er moet natuurlijk ook wat te eten zijn. Onze verslaggever Esther Raats werd aan het werk gezet om oranjetompoucen te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Autocoureur Xavier Maassen wil dit seizoen zijn derde titel halen
Autocoureur Xavier Maassen wil dit jaar zijn derde titel halen in zijn nieuwe auto. Hij was al de beste in 2014 en 2017 én vorig jaar werd hij tweede. De 38-jarige coureur uit Cadier en Keer begint volgende week aan zijn seizoen in de 'Porsche Carrera Cup Benelux'. Bij de presentatie liet hij alvast even horen hoe zijn bolide klinkt.

Bekijk hier de hele reportage

Romée Leuchter wil sterspeelster van Oranje worden
We kennen natuurlijk Lieke Martens, de Limburgse sterspeelster van Oranje. Zij is ooit begonnen bij het Nederlands jeugdteam. Net zoals Romée Leuchter uit Schinveld. 18 jaar pas en ook zij droomt natuurlijk van net zo'n carrière als Martens. Ze is al goed bezig want ze heeft een basisplek in Oranje onder de 19 jaar.

Bekijk hier de hele reportage

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen