Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburgse lintjes weer uitgereikt

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 18:18

Donderdag in L1mburg Centraal: Limburgse lintjes uitgereikt, Rowwen Hèze wil Voorwaartsch, tompoucen bakken met Cas (met recept!), Xavier Maassen laat zijn Porsche grommen en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

L1 reikt weer Limburgse lintjes uit
Traditioneel zijn de Limburgse lintjes van L1 de voorloper van de officiële lintjes die de koning uitreikt. Donderdag trokken onze verslaggevers de provincie door om mensen in het zonnetje te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Jan Smeets krijgt koninklijke onderscheiding
Mister Pinkpop Jan Smeets is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd donderdagmiddag verrast door burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Rowwen Hèze wil Voorwaartsch!
Heet van de naald, vers van de pers, of hoe je het ook mag noemen. Het nieuwe album van Limburgs grootste band, Rowwen Hèze, is donderdagmiddag gepresenteerd. Dat gebeurde in poppodium Grenswerk in Venlo tijdens een heuse releaseparty. Het is het 22ste album van de band uit America. De titel geeft aan welke richting Rowwen Hèze uit wil: Voorwaartsch!

Bekijk hier de hele reportage

Tompoucen bakken met Cas
Met Koningsdag in het vooruitzicht wordt de oranje kleding weer uit de kast getrokken en oude rommel om te verkopen klaargezet. Maar er moet natuurlijk ook wat te eten zijn. Onze verslaggever Esther Raats werd aan het werk gezet om oranjetompoucen te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Autocoureur Xavier Maassen wil dit seizoen zijn derde titel halen
Autocoureur Xavier Maassen wil dit jaar zijn derde titel halen in zijn nieuwe auto. Hij was al de beste in 2014 en 2017 én vorig jaar werd hij tweede. De 38-jarige coureur uit Cadier en Keer begint volgende week aan zijn seizoen in de 'Porsche Carrera Cup Benelux'. Bij de presentatie liet hij alvast even horen hoe zijn bolide klinkt.

Bekijk hier de hele reportage

Romée Leuchter wil sterspeelster van Oranje worden
We kennen natuurlijk Lieke Martens, de Limburgse sterspeelster van Oranje. Zij is ooit begonnen bij het Nederlands jeugdteam. Net zoals Romée Leuchter uit Schinveld. 18 jaar pas en ook zij droomt natuurlijk van net zo'n carrière als Martens. Ze is al goed bezig want ze heeft een basisplek in Oranje onder de 19 jaar.

Bekijk hier de hele reportage

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen