Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburgse lintjes weer uitgereikt

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 18:18

Donderdag in L1mburg Centraal: Limburgse lintjes uitgereikt, Rowwen Hèze wil Voorwaartsch, tompoucen bakken met Cas (met recept!), Xavier Maassen laat zijn Porsche grommen en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

L1 reikt weer Limburgse lintjes uit
Traditioneel zijn de Limburgse lintjes van L1 de voorloper van de officiële lintjes die de koning uitreikt. Donderdag trokken onze verslaggevers de provincie door om mensen in het zonnetje te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Jan Smeets krijgt koninklijke onderscheiding
Mister Pinkpop Jan Smeets is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd donderdagmiddag verrast door burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Rowwen Hèze wil Voorwaartsch!
Heet van de naald, vers van de pers, of hoe je het ook mag noemen. Het nieuwe album van Limburgs grootste band, Rowwen Hèze, is donderdagmiddag gepresenteerd. Dat gebeurde in poppodium Grenswerk in Venlo tijdens een heuse releaseparty. Het is het 22ste album van de band uit America. De titel geeft aan welke richting Rowwen Hèze uit wil: Voorwaartsch!

Bekijk hier de hele reportage

Tompoucen bakken met Cas
Met Koningsdag in het vooruitzicht wordt de oranje kleding weer uit de kast getrokken en oude rommel om te verkopen klaargezet. Maar er moet natuurlijk ook wat te eten zijn. Onze verslaggever Esther Raats werd aan het werk gezet om oranjetompoucen te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Autocoureur Xavier Maassen wil dit seizoen zijn derde titel halen
Autocoureur Xavier Maassen wil dit jaar zijn derde titel halen in zijn nieuwe auto. Hij was al de beste in 2014 en 2017 én vorig jaar werd hij tweede. De 38-jarige coureur uit Cadier en Keer begint volgende week aan zijn seizoen in de 'Porsche Carrera Cup Benelux'. Bij de presentatie liet hij alvast even horen hoe zijn bolide klinkt.

Bekijk hier de hele reportage

Romée Leuchter wil sterspeelster van Oranje worden
We kennen natuurlijk Lieke Martens, de Limburgse sterspeelster van Oranje. Zij is ooit begonnen bij het Nederlands jeugdteam. Net zoals Romée Leuchter uit Schinveld. 18 jaar pas en ook zij droomt natuurlijk van net zo'n carrière als Martens. Ze is al goed bezig want ze heeft een basisplek in Oranje onder de 19 jaar.

Bekijk hier de hele reportage

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen