Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburgse coronapatiënt overleden

Geplaatst opzondag 8 maart 2020 - 18:52

Coronapatiënt overleden in Sittard-Geleen, stand van zaken bij de TEFAF, sport en meer Limburgs nieuws...

Coronapatiënt overleden in Sittard-Geleen
Een 82-jarige coronapatient is overleden in het Zuyderland Ziekenhuis in Geleen. Dat maakt het RIVM vandaag bekend
Bekijk hier de hele reportage

Ook hotelbranche geraakt door coronavirus
Het coronavirus raakt de toeristische sector in Maastricht keihard. Tijdens de kunstbeurs TEFAF zijn 15% van de boekingen geannuleerd. En de grote klap komt later. De hotelbranche houdt er rekening mee dat de komende maanden de helft minder reserveringen binnenkomen. En dat zal de hele keten merken, van schoonmaakbedrijven tot restaurants.
Bekijk hier de hele reportage

Stand van zaken bij de TEFAF
Kunstbeurs TEFAF Maastricht heeft de eerste vier dagen erop zitten en rekening houdend met de omstandigheden en coronaperikelen is de organisatie tevreden over het aantal bezoekers en de verkopen. De kunstbeurs wil 'gewoon' tot volgende week zondag doorgaan, zoals gepland.
Bekijk hier de hele reportage

Kunststad Maastricht profiteert van TEFAF
Maastricht en de hele regio profiteren van TEFAF. De stad Maastricht profileert zich deze dagen als kunststad. Winkeliers hebben kunstzinnige etalages gemaakt, op muziekgebied wordt van alles georganiseerd. En ruim 25 galeries en anti-quariaten hebben gedurende de TEFAF iets bijzonders georganiseerd. Zo kunnen lokale kunstenaars zich presenteren en misschien een graantje meepikken.
Bekijk hier de hele reportage

Dijkinspectie hoogwater
Hoogwater in de Maas levert mooie plaatjes op. En ook bijzondere. De schepen hoeven niet geschut te worden, in de sluis. Rijkswaterstaat heeft ook de veerponten in Limburg uit de vaart genomen. Het Waterschap Limburg heeft naast de normale maatregelen met hoogwater ook de 700 vrijwillige dijkwachters ingezet. Verslaggever Lex van Moorsel ging mee op inspectie.
Bekijk hier de hele reportage

Internationale vrouwendag
Het is vandaag internationale vrouwendag. Een dag waarop de rechten en de vrijheid van vrouwen wereldwijd centraal staan. Maar sommige vrouwen trekken zich helemaal niks aan van ouderwetse rolpatronen. Normaal gesproken mag je als vrouw bij een barbier helemaal niet binnenkomen. Dat is alleen voor mannen. Maar daar heeft Saar in Sittard lak aan.
Bekijk hier de hele reportage

Marathon des Sables
Ondertussen worden overal ter wereld grote sportevenementen afgelast, vanwege het coronavirus. Verschillende stadsmarathons - Parijs en Rome - gaan niet door. En ook de Marathon Des Sables is geannuleerd. Dat is de zwaarste voettocht ter wereld door de Sahara in Zuid-Marokko. Een groep Limburgers heeft maanden getraind om zich voor te bereiden op die helse tocht door het losse zand, in de brandende zon. Marathon Des Sables bestaat uit zes etappes van 20 tot bijna 90 kilometer per dag. Heel zuur dus dat je dan een paar weken vóór de start hoort dat het niet doorgaat.
Bekijk hier de hele reportage

BEVO - Volendam
Het was een spannend handbalweekend. De laatste speelronde moest duidelijkheid brengen welke vier ploegen zich plaatsen voor het finaleweekend in Den Bosch. Naast twee Belgische clubs Bocholt en Visé zijn ook de twee Limburgse handbalclubs erbij! Lions uit Sittard-Geleen plaatste zich. En na drie jaar afwezigheid hoort ook Bevo uit Panningen bij de beste ploegen van Nederland en België.
Bekijk hier de hele reportage

Toneelvoorstelling de Rooyse Wissel
In het nieuw toneelstuk van TBS-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum spelen naast patiënten en medewerkers óók omwonenden mee. Zij spelen in feite de rol die ze in dagelijks leven ook hebben, namelijk die van verontruste buurtbewoners. Vanavond gaat de voorstelling in premiere, wij keken mee met de voorbereidingen.
Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen