Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburgse boeren gaan protesteren

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 18:28

Zondag in L1mburg Centraal: Limburgse boeren gaan in protest, vroege vogels in Maasbracht volgen Verstappen, drukte bij Toer voor ALS in Bunde en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Limburgse boeren gaan in protest
Limburgse boeren gaan dinsdag protesteren bij het provinciehuis. Ze willen de stikstofregels van tafel. In Friesland en Brabant gebeurde dat afgelopen vrijdag ook al. Volgens de LLTB is de actiebereidheid groot. Tijdens de demonstratie wordt een petitie aangeboden aan de leden van Gedeputeerde Staten, die op dinsdag altijd vergaderen in het provinciehuis. De boeren uit regio Maastricht mogen met de tractor komen, om verkeersproblemen te voorkomen komen de boeren van elders uit de provincie met de auto.

Bekijk hier de reportage

Vroege vogels in Maasbracht volgen Verstappen
Vroege vogels gingen er zondagochtend goed voor zitten. Max Verstappen was te zien in de Grand Prix van Japan. Al duurde het feest voor de fans maar een paar honderd meter, toen Verstappen van de baan werd getikt door Charles Leclerq. In de vroegte in Maasbracht werden de eitjes al gebakken voor de race.

Bekijk hier de reportage

Drukte bij Toer voor ALS in Bunde
Een mooie dag voor een wandel/toertocht voor het goede doel. In Bunde stonden deelnemers aan de Toer voor ALS in de rij om zich in te schrijven, meer dan verwacht. In totaal 550 wandelaars, hardlopers, fietsers, steppers en nog ander rollend materieel. De verschillende routes waren allemaal uitgezet in de gemeente Meerssen.

Bekijk hier de reportage

Kleine oogjes na het Oktoberfeest
In Sittard is het deze dagen Herfst-carnaval, met het Oktoberfeest. Dat kan zo nu en dan tot een klein oogje leiden op het werk. In het weekend is het voor de meesten goed te doen, behalve als je na een avondje doorhalen je 's ochtends vroeg moet melden op het voetbalveld.

Bekijk hier de reportage

Heilig Mariabeeldje, relikwie uit de oorlog
Terug naar 75 jaar geleden, grote delen van Limburg zijn bevrijd. Alleen Venlo is nog bezet gebied. Precies 75 jaar geleden kwamen 60 Venlonaren om bij een geallieerd bombardement. Het was het eerste in een reeks bombardementen op de Maasbruggen tussen 13 oktober en 19 november. Bijna alle bommen misten hun doel en vielen op Venlo en Blerick. De bruggen bleven intact, meer dan 200 burgers kwamen om het leven. Pierre Verkoijen was een tiener, zijn ouderlijk huis werd weggevaagd door een bom. Hij overleefde en hield een bijzonder relikwie over aan de bombardementen.

Bekijk hier de reportage

Een kijkje bij opnames van Kwante Hippe
De dagen worden korter en de temperatuur daalt, alhoewel... Zondag was het weer lekker. De winter is nog ver weg. En toch is Kerstmis al heel dichtbij, voor sommigen. Voor het project Kersmis in Venlo zijn 14 Venlose artiesten uitgedaagd om een kerstliedje in het dialect te schrijven. Bekende namen als Frans Pollux, Arno Adams en Baer Traa doen mee. Deze week vinden de opnames plaats net over de grens met Brabant in Neerkant. Wij namen een kijkje bij de sessie van Kwante Hippe.

Bekijk hier de reportage

Speeltuinpyromanen slaan opnieuw toe
Een treurig beeld in Obbicht zondagochtend. Het belangrijkste klimrek van speeltuin 't Ruiberke in Obbicht is vermoedelijk door brandstichting verwoest. De brand brak zaterdagavond even voor middernacht uit. Op het moment dat de brandweer ter plekke kwam, waren de vlammen al zo hoog opgelaaid dat het toestel niet meer te redden was. Een paar maanden geleden werd nog het tienjarig bestaan gevierd van de omheinde speeltuin. Buurtbewoners zijn zondag al meteen begonnen met een inzamelingsactie om de speeltuin weer te kunnen herstellen.

Bekijk hier de reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen