Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburg viert de liefde en vastelaovend

Geplaatst opzondag 14 februari 2021 - 19:15

Zondag in L1mburg Centraal: spontane opening van vastelaovend op het Vrijthof in Maastricht, Alaafhaaltocht Weert, vastelaovesliefde en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Spontane opening Vastelaovend op Vrijthof in Maastricht
Buiten carnaval vieren, is dit jaar niet de bedoeling. Maar probeer de hardcore vierders maar eens binnen te houden met zulk weer als dat van vandaag. Her en der gingen mensen toch naar buiten.

Bekijk hier de hele reportage

Alaafhaaltocht Weert
Een eenpersoons-optocht in Heel, mag natuurlijk. In Weert hadden ze ook iets leuks bedacht. De Alaafhaaltocht Werkt heel simpel; voordat je thuis vastelaovend gaat vieren, ga je langs je vertrouwde café om dáár in te slaan wat je normaal gesproken ook eet met die dreij daog. Click en collect, coronaproof, carnavalsstyle.

Bekijk hier de hele reportage

Vastelaovesliefde
Wat zeker wel ontbreekt, en carnaval ook juist zo leuk maakt, is de spontane ontmoeting. En wie weet, de ontluikende liefde. Weinig kans dit jaar. Uitgerekend op Valentijnsdag probeert Carnavalsvereniging De Sjoutvotte uit Geleen het gemis enigszins goed te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste Venlose Thoesnar
Er kan veel niet dit jaar, maar dat heeft de creativiteit eigenlijk alleen maar aangewakkerd. Van de eenpersoons optocht, tot de alaafhaaltocht, tot de eerste Venlose Thoesnar. Maar liefst twee dagen lang mocht Jakker Engels uit Arcen zich Thoesnar noemen van Carnavalsvereniging De 3-kes uit Groeët Venlo. "Het was een eervolle taak, het was een geweldige tijd en we zullen hem nooit vergeten."

Bekijk hier de hele reportage

Tweede jaar op rij geen optochten in Sittard
De optochten zijn afgelast, dus veel is er buiten ook niet te doen. In Sittard is het al het tweede jaar achter elkaar dat er geen optocht is. Vorig jaar was het weer de spelbreker.

Bekijk hier de hele reportage

W-dreej winnaar super LVK
Weer of geen weer, corona of niet, er is altijd een LVK, zo is gebleken. En dit jaar zelfs een super LVK. Oftewel, welke liedje van de afgelopen 20 jaar is door het publiek gekozen tot favoriet? Gisteravond was de uitverkiezing, en het is geworden W-Dreej met het nummer 'Vandaag'.

Bekijk hier de hele reportage

IJspret in Limburg
Na opnieuw een koude nacht was er vandaag ook op veel plaatsen weer ijspret, met bijzondere initiatieven zoals het ijssurfen hier bij het Venlose Zwart Water. Maar waarschijnlijk was het ook de laatste dag, want de dooi is ingezet en de temperatuur gaat weer omhoog.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen