Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburg klaar voor terugkeer wolven

Geplaatst opzaterdag 26 januari 2019 - 19:48

Zaterdag in L1mburg Centraal: Limburg klaar voor terugkeer wolven, reünieconcert Heideroosjes in De Melkweg, tien kilo worst naar Velden gebracht en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Limburg klaar voor terugkeer wolven
Limburg is klaar voor de terugkeer van de wolf, precies 150 jaar nadat in Schinveld de allerlaatste wolf hier in het wild is doodgeschoten. De verwachting is dat onze provincie vooral een doortrekgebied wordt voor zwervende wolven. Maar mogelijk gaat een roedel zich vestigen in het Meinweggebied op de grens met Duitsland. Dat is de meest kansrijke locatie. De eerste wolven worden in 2020 verwacht.

Bekijk hier de hele reportage

Reünieconcert Heideroosjes in De Melkweg
In een mum van tijd waren ze uitverkocht, de kaarten voor het jubileumconcert van de Heideroosjes in de Melkweg in Amsterdam. De band met zanger Marco Roelofs begon 30 jaar geleden als een punkbandje uit de Peel en groeide uit tot een internationaal succesverhaal. De reünieconcerten vinden plaats op de plek waar het echt begon voor de Heideroosjes, in de Melkweg in Amsterdam.

Bekijk hier de hele reportage

Tien kilo worst naar Velden gebracht
Het is een oude vasteloavestraditie: Venlonaren die 10 kilo worst brengen naar Velden. Die worst moet ervoor zorgen dat het aanstaande maandag goed weer wordt in Velden. Dat is belangrijk, want dan is het Gekke Maondaag. De Venlose Vasteloavesclub de Waus biedt 'de Wors veur Clara' aan de Veldense carnavalsvereniging De Wuilus aan. Dat gaat met een wandeling, de Wuiluswandeling, die een historische basis kent.

Bekijk hier de hele reportage

Twintig jaar verandering in Heerlen
Het is dik twintig jaar geleden dat in Heerlen de eerste in een serie van vijf prostituees werd vermoord. De moorden zijn nog altijd niet opgelost en staan prominent in de coldcase-kalender die onlangs werd gepresenteerd. Deze prostitutiemoorden passen in de turbulente geschiedenis van de binnenstad van Heerlen. Maar in amper 20 jaar is er veel veranderd, zo merkt verslaggever Rian Moonen.

Bekijk hier de hele reportage

Roda en zijn grootste zege van dit seizoen
Het werd een feest voor de ruim 6000 toeschouwers die vrijdag in Kerkrade kou, regen en wind trotseerden om hun Roda te steunen tegen hekkensluiter Jong AZ. Voor het eerst sinds 17 december 2011, toen Excelsior thuis met 7-0 werd weggespeeld, scoorden de geelzwarten weer eens zes goals in één wedstrijd. Spelvreugde, veerkracht en strijdlust zorgden voor de grootste zege van het seizoen.

Bekijk hier de hele reportage

MVV stijgt weer op ranglijst door zege op Helmond Sport
De laatste thuiswinst van MVV, de 2-0 tegen Roda JC, was op 18 november van het vorige jaar. Het werd dus tijd om de fans weer eens te trakteren op een driepunter. Op donderdag had trainer Ron Elsen zijn mannen op scherp gezet. Dat leverde het gewenste resultaat op tegen Helmond Sport.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen