Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburg en de Miljoenennota

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 20:14

Troonrede pleit voor investeren, niet bezuinigen, college Meerssen legt toekomst in handen Maastricht, de allermooiste bokaal voor Sam en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Troonrede pleit voor investeren, niet bezuinigen
Een aangepaste, sobere Prinsjesdag, maar niet als het gaat om de financiële plannen van het kabinet. Om de gevolgen van corona het hoofd te bieden trekt het kabinet de portemonnee. Zo wordt er de komende jaren 20 miljard euro ingezet voor verduurzaming, innovatie en infrastructuur. Aan tafel spreken we gedeputeerde Ruud Burlet en leggen hem de vraag voor wat de inhoud van de Troonrede en de Miljoenennota betekent voor de Limburgers.

Bekijk hier de hele reportage

College Meerssen legt toekomst in handen van Maastricht
De toekomst van de gemeente Meerssen is onzeker. De verantwoordelijke wethouders van Meerssen sturen aan op een herindeling met Maastricht, de gemeenteraad wil dat niet.

Bekijk hier de hele reportage

Dit is de allermooiste bokaal voor Sam Schröder
Gouden Sam is thuis en het begint langzaam maar zeker tot hem door te dringen. Sam Schröder, de rolstoeltennisser uit Geleen, pakte afgelopen weekend de eindzege in de US Open, zijn eerste Grand Slam-overwinning.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse zandgrond ideaal voor zoete aardappel
Misschien geen typische Limburgse groente, maar voor de zoete aardappel is deze warme nazomer perfect. Franc Goertz uit Maria Hoop heeft 20 hectare van de van oorsprong Midden-Amerikaanse knol. De zoete aardappel doet het goed op de lichte Limburgse zandgronden, die doorgaans vooral voor asperges gebruikt worden.

Bekijk hier de hele reportage

Vastelaovend Venlo: geen grote optocht, wel de wijken in
Ook vastelaovendvierend Venlo moet eraan geloven. Geen grote optocht. Wél een verloving, maar dan weer géén grote boerebroelof. En ook de elfde van de elfde wordt bescheiden gevierd.

Bekijk hier de hele reportage

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen