Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Limburg droogt op

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 18:51

Donderdag in L1mburg Centraal: zorgelijke situatie dreigt door extreme droogte, grote brand in Landgraafse voetbalkantine, trekdrop verdwijnt uit snoepwinkel en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending.

Zorgelijke situatie dreigt door extreme droogte
Er lijkt maar geen einde te komen aan de droogte in Limburg. Sinds half maart is er nauwelijks regen gevallen en door de vele zonuren is de verdamping groot. Het gevolg is een ongekend neerslagtekort. Je kunt nu al zeggen: na 2018 en 2019 wordt dit alweer het derde opeenvolgende droge jaar op rij. Dat blijkt ook uit de droogtemonitor van Rijkswaterstaat. Die meldt dat het huidige neerslagtekort nog nooit zo groot is geweest in ons land.

Grote brand in Landgraafse voetbalkantine
Bij een brand in een voetbalkantine in Landgraaf komt donderdagmiddag veel rook vrij. De brand woedt op het terrein van RKSV Sylvia aan de Puddelerweg. De brandweer zet een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Ook zijn er waterwagens opgeroepen, om ervoor te zorgen dat er voldoende bluswater is.

Bekijk hier de hele reportage

Trekdrop verdwijnt uit snoepwinkel
Weet je nog, de tijd dat je 50 cent van je moeder kreeg en dan naar de snoepwinkel mocht om uit al die kleurrijke bakken te kiezen. Ken je bijvoorbeeld deze nog: de vliegende schotels, het snoeppoeder, het snoephorloge of de snoepketting? Ze zijn vrijwel nergens meer te krijgen. En dat geldt nu ook voor trekdrop. De fabrikant stopt ermee omdat de productie niet meer rendabel is. En dat betekent opnieuw een tik voor de authentieke snoepwinkeltjes.

Bekijk hier de hele reportage

Skeelers terug van weggeweest
Skeeleren, het was razend populair in de jaren '90 en maakt nu een ware come-back. Juist in deze coronatijd binden veel volwassenen en kinderen de skeelers weer onder om een rondje door wijk of dorp te maken. Om ongelukken te voorkomen, kunnen kinderen in Beek nu gratis deelnemen aan behendigheidslessen.

Bekijk hier de hele reportage

Een dag naar school, een dag sporten
Basisschoolleerlingen gaan op veel plekken om de dag naar school. Om die vrije dag gezond door te komen, hebben de basisschool in Oirsbeek en oud-voetballer Hans Erkens de handen ineengeslagen. Nu kunnen de kinderen, 1 dag naar school, en de volgende dag lekker sporten.

Bekijk hier de hele reportage

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen