Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Leegstand in Limburg

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 18:20

Leegstand in Limburg, brand in Vaals, de gevaren van mestopslag en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Leegstand in Limburg
Steeds meer winkels in Limburg komen leeg te staan. De provincie is landelijk zelfs koploper leegstand, tot grote zorg en verdriet van de middenstander.

Bekijk hier de hele reportage

Brand in Vaals
De bewoners van het appartementencomplex in Vaals dat gisteren door brand werd getroffen, kunnen nog altijd niet terug naar hun woning. Zo'n 20 mensen moesten geƫvacueerd worden. Bij de brand raakten twee mensen gewond. De politie houdt rekening met brandstichting.

Bekijk hier de hele reportage

Gevaren mestopslag onderschat
Hoe gevaarlijk is een gierkelder of een meststal? Gisteren vielen twee doden in Oostrum en raakte in Nederweert een man gewond bij het werken in een mestkelder.

Bekijk hier de hele reportage

Strijd tegen hoogwater
Het waterschap wil af van de aluminium schotten om het hoogwater in Limburg tegen te houden. In plaats daarvan willen ze gaan voor duurzame oplossingen. Groene kades van zand moeten over vijf jaar een groot deel van de schotten vervangen.

Bekijk hier de hele reportage

Optreden DeWolff in Sittard
Na een uitverkochte presentatie van hun nieuwe album in Paradiso in Amsterdam, waren de mannen van DeWolff weer even terug op Limburgse bodem. Verslaggeefster Esther Raats interviewde de mannen uitgebreid.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen