Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Leefgebied zeldzame vlinder vernield

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 19:35

Vrijdag in L1mburg Centraal: Leefgebied zeldzame vlinder vernietigd, Cultureel Kerkrade moet flink bezuinigen, VieCuri start nazorgpoli voor coronapatiënten en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Leefgebied zeldzame vlinder vernietigd
Een fout van het Waterschap Limburg is mogelijk het einde voor het donker pimpernelblauwtje. Deze bijzondere vlinder was al met uitsterven bedreigd. Maar de situatie is nog precairder geworden doordat het waterschap per ongeluk het enige Nederlandse leefgebied van de zeldzame vlinder geruïneerd heeft. De Vlinderstichting heeft aangifte gedaan tegen het waterschap.

Bekijk hier de hele reportage

Cultureel Kerkrade moet flink bezuinigen
Cultureel Kerkrade moet fors saneren. De situatie was al moeilijk voor de coronacrisis, maar de sector heeft ook nog eens een enorme tik gehad de afgelopen jaren. De subsidiekranen gaan nu dicht, en de provincie is niet voornemens om bij te springen.

Bekijk hier de hele reportage

VieCuri start nazorgpoli voor coronapatiënten
Coronapatiënten kunnen lang last van klachten houden. Maar hoelang? Een speciale poli in het VieCuri-ziekenhuis in Venray onderzoekt die langetermijnschade. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch moeten de patiënten herstellen. Speciaal voor deze mensen is er in het VieCuri-ziekenhuis een speciale opvang. Om onderzoek te doen, zodat mensen zo goed mogelijk behandeld kunnen worden.

Bekijk hier de hele reportage

Wat betekenen de coronacijfers in het buitenland?
In Nederland is de coronasituatie op dit moment goed onder controle, Maar buiten ons land woekert het virus flink voort, met name in andere continenten. Wereldwijd zijn er 13 miljoen mensen besmet (geweest) en een half miljoen mensen overleden. Vrijdag in L1mburg Centraal schuift Volker Hackert aan, arts infectieziekten bestrijding van de GGD Zuid-Limburg. Wat betekenen de buitenlandse cijfers voor ons?

Bekijk hier de hele reportage

Dames van Boels-Dolmans bereiden zich voor
De wielerwereld maakt zich op voor de herstart van het seizoen. Ook de vrouwen van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans maken zich op voor de eerste wedstrijden in Spaans Baskenland. De ploeg met Chantal Blaak en groot talent Lonneke Uneken, bereidde zich voor in de Limburgse heuvels.

Bekijk hier de hele reportage

Ruud op pad in Afferden
Zeven weken lang maken wij onder de noemer 'Route Regio' in L1mburg Centraal dagelijks reportages uit verschillende plekken in Limburg. Vrijdag gaat verslaggever Ruud van Broekhoven in Afferden op zoek naar zomerse verhalen!

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen