Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Leefgebied zeldzame vlinder vernield

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2020 - 19:35

Vrijdag in L1mburg Centraal: Leefgebied zeldzame vlinder vernietigd, Cultureel Kerkrade moet flink bezuinigen, VieCuri start nazorgpoli voor coronapatiënten en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Leefgebied zeldzame vlinder vernietigd
Een fout van het Waterschap Limburg is mogelijk het einde voor het donker pimpernelblauwtje. Deze bijzondere vlinder was al met uitsterven bedreigd. Maar de situatie is nog precairder geworden doordat het waterschap per ongeluk het enige Nederlandse leefgebied van de zeldzame vlinder geruïneerd heeft. De Vlinderstichting heeft aangifte gedaan tegen het waterschap.

Bekijk hier de hele reportage

Cultureel Kerkrade moet flink bezuinigen
Cultureel Kerkrade moet fors saneren. De situatie was al moeilijk voor de coronacrisis, maar de sector heeft ook nog eens een enorme tik gehad de afgelopen jaren. De subsidiekranen gaan nu dicht, en de provincie is niet voornemens om bij te springen.

Bekijk hier de hele reportage

VieCuri start nazorgpoli voor coronapatiënten
Coronapatiënten kunnen lang last van klachten houden. Maar hoelang? Een speciale poli in het VieCuri-ziekenhuis in Venray onderzoekt die langetermijnschade. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch moeten de patiënten herstellen. Speciaal voor deze mensen is er in het VieCuri-ziekenhuis een speciale opvang. Om onderzoek te doen, zodat mensen zo goed mogelijk behandeld kunnen worden.

Bekijk hier de hele reportage

Wat betekenen de coronacijfers in het buitenland?
In Nederland is de coronasituatie op dit moment goed onder controle, Maar buiten ons land woekert het virus flink voort, met name in andere continenten. Wereldwijd zijn er 13 miljoen mensen besmet (geweest) en een half miljoen mensen overleden. Vrijdag in L1mburg Centraal schuift Volker Hackert aan, arts infectieziekten bestrijding van de GGD Zuid-Limburg. Wat betekenen de buitenlandse cijfers voor ons?

Bekijk hier de hele reportage

Dames van Boels-Dolmans bereiden zich voor
De wielerwereld maakt zich op voor de herstart van het seizoen. Ook de vrouwen van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans maken zich op voor de eerste wedstrijden in Spaans Baskenland. De ploeg met Chantal Blaak en groot talent Lonneke Uneken, bereidde zich voor in de Limburgse heuvels.

Bekijk hier de hele reportage

Ruud op pad in Afferden
Zeven weken lang maken wij onder de noemer 'Route Regio' in L1mburg Centraal dagelijks reportages uit verschillende plekken in Limburg. Vrijdag gaat verslaggever Ruud van Broekhoven in Afferden op zoek naar zomerse verhalen!

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen