Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Landgraafse trucker ondervraagd

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 18:25

Woensdag in L1mburg Centraal: Landgraafse trucker ondervraagd, Britse chaos goed voor Limburgse bedrijven en onderscheiding voor raadslid Aissa Meziani uit Venlo.

Bekijk hier de hele uitzending.

Trucker Landgraaf ondervraagd
Was het bewust of onbewust? Op die vraag richt het onderzoek van de Belgische justitie naar een chauffeur uit Landgraaf zich. Dat bleek tijdens een persconferentie in Luik. De 47-jarige chauffeur uit Landgraaf reed vrijdagavond bij Visé een demonstrant van de Gele Hesjes-beweging dood. Hij meldde zich gisteren bij de politie in Luik. Verslaggever Wouter Nelissen is in Luik. In de studio spreken we met Richard Wagemans, advocaat van de Landgraafse verdachte.

Bekijk hier de hele reportage.

Britse chaos niet goed voor Limburgse bedrijven
Een dag na de historische nederlaag van Theresa May in het lagerhuis is de vertwijfeling groot. Komt er nu wel of geen harde Brexit? Of toch een nieuw referendum waarna alles weer bij het oude blijft? Niemand weet het zeker. Maar de onrust is groot. Ook in Limburg. De veiling ZON in Venlo heeft dagelijks te maken met de export naar Groot-Brittannië. Zo'n 15 procent van de omzet gaat richting het Verenigd Koninkrijk.Maar de vraag is gaan nu binnenkort ook minder tomaten en komkommers die kant op?

En natuurlijk is de Brexit-stemming ook het gesprek bij het Europees parlement in Brussel. Ook daar wachten ze gelaten af hoe de onderhandelingen in Engeland nu verder gaan.

Bekijk hier de hele reportage.

Onderscheiding voor raadslid Aissa Meziani uit Venlo
Het Venlose raadslid Aissa Meziani kreeg een hoge onderscheiding voor zijn inzet voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Limburg, maar hij geeft ook meteen toe dat er nog een hele wereld te winnen valt. De onderscheiding was koud uitgereikt of er kwam al forse kritiek vanuit de Marokkaanse gemeenschap, vanwege het strenge regime in Marokko, dat geen tegenspraak duidt.

Bekijk hier de hele reportage.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen