Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Lancering plan voor betere bestuurscultuur

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 18:21

Waarnemend gouverneur Johan Remkes lanceert plan voor betere bestuurscultuur, koningin Máxima op werkbezoek bij ECI Cultuurfabriek Roermond en meer Limburgs nieuws.

Bekijk hier de hele uitzending

Remkes lanceert plan voor betere bestuurscultuur
Een onafhankelijke commissie gaat de Limburgse bestuurscultuur onder de loep nemen en er komt per direct een meldpunt waar integriteitszaken gemeld kunnen worden. Dat zijn de meest opvallende aandachtspunten van waarnemend gouverneur Johan Remkens. Die punten zijn naar de Provinciale Staten gestuurd.

Bekijk hier de hele reportage

Koningin Máxima op werkbezoek bij ECI Cultuurfabriek Roermond
Hoog bezoek in Roermond: koningin Máxima bracht dinsdag een bezoek aan de ECI Cultuurfabriek. Ze ging er praten met Limburgse deelnemers aan het project 50dagenmuziek. Dat project is er ter ere van de 50ste verjaardag van koningin Máxima, op 17 mei. Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas. Het doel van de stichting is om voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs op school te organiseren. In de ECI Cultuurfabriek werd Máxima ontvangen door jeugdorkest Play The Beat uit Roermond.

Joery Wilbers, directeur van de ECI Cultuurfabriek en bestuurslid van DVSC, de branchevereniging van podia in Nederland, is te gast in de uitzending.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Limburgs Mooiste dit jaar
Er gaat opnieuw een streep door het grote wielerevent Limburgs Mooiste. De 29e editie van het fietsfestijn zou 3 juli plaatsvinden, maar corona gooit opnieuw roet in het eten. Wielerliefhebbers zullen moeten wachten tot volgend jaar. Wanneer precies is nog niet bekend. Het hardloopevent Obvion Run op 4 juli blijft voorlopig wel staan. Mogelijk wordt dat ook verplaatst.

Bekijk hier de hele reportage

Jessica Blaszka stopt met worstelen op hoog niveau
Jessica Blaszka is topsporter af. De Landgraafse stopt met worstelen op hoog niveau. Dat heeft ze besloten nadat ze dit weekend naast een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio greep. Een zware beslissing voor de 28-jarige worstelaarster, in 2019 pakte ze nog zilver op het EK. Blaszka zal de geschiedenisboeken in gaan als eerste Nederlandse worstelaarster ooit die de Olympische Spelen haalde. Dat gebeurde vijf jaar geleden in Rio. Maar nu overheerst vooral verdriet, ook bij haar vader.

Bekijk hier de hele reportage

Wendy wil weer wandelen
Wendy wil weer wandelen. Die hartenkreet is de titel van een grote inzamelingsactie voor de zieke Wendy Smedts uit Horst. Tien jaar lang had ze allerlei lichamelijke klachten toen de artsen uiteindelijk vaststelden dat ze leed aan MS. Wendy wil in Rusland een stamceltransplantatie ondergaan. In Nederland is zo'n behandeling voor MS-patiënten niet mogelijk. Een probleem: de Russische ingreep kost 75.000 euro. Dat geld moet ze voor oktober hebben binnengehaald, want de afspraak voor de operatie is gemaakt.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond