Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: laatste dag jubileumeditie Pinkpop

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 18:42

Maandag in L1mburg Centraal: De slotdag van de 50ste Pinkpop, Metal@Work helpt vrouwen aan baan in metaalsector, harmonie trekt jeugdleden aan via popmuziek en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Een terugblik op een jubileum-Pinkpop
Het was niet uitverkocht, maar dat kon de feestvreugde niet bederven. De vijftigste editie van Pinkpop in Landgraaf is bijna afgelopen, met een eenmalig langere dag. Armin van Buuren draaide zondagavond na headliner The Cure. Maandag sluit Fleetwood Mac de jubileumeditie af. Pinkpopbaas Jan Smeets werd dit weekend veelvuldig gefeliciteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Metal@Work leidt (ook vrouwen) op voor de metaalbranche
Veel Limburgse werkgevers hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Het is steeds moeilijker om personeel te vinden. Het probleem is het grootst in de technische beroepen. In heel Limburg staan op dit moment 4.600 vacatures open. Alle hens aan dek dus voor de metaalbranche. De organisatie Podium24 heeft daar iets op bedacht. Ze lanceerden het project Metal@Work, om mensen zelf op te leiden voor de metaalbranche. Ook vrouwen. Zo begint de 38-jarige Joyce deze maand met haar stage bij Haan Metaal in Meerssen. Vanuit de bijstand heeft ze nu zicht op een contract.

Bekijk hier de hele reportage

Eventing Hulsberg weer succesvol
Met 350 vrijwilligers heeft rijvereniging Pegasus Hulsberg en Equine Park Hulsberg ook dit jaar weer Eventing Hulsberg succesvol op poten gezet. Voor de zevende keer zijn er vandaag 210 combinaties uit Duitsland, Nederland en België afgekomen op het evenement. Dat de publieke belangstelling nog steeds groeit, heeft te maken met de vele disciplines die er te zien zijn: dressuur, springen en cross country.

Bekijk hier de hele reportage

Harmonie trekt jeugdleden aan via popmuziek
Voor Limburgse harmonieën is het moeilijk om aan nieuwe, jeugdige leden te komen. Tweevoudig WMC-winnaar harmonie Sainte Cécile uit Eijsden heeft wel nog veel jonge muzikanten. Dat lukt de harmonie onder meer door af en toe concerten te geven met een popband. Zoals dit weekeinde: de harmonie speelde samen met The Group muziek van Sting.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse voetbaldames klaar voor eerste WK-wedstrijd
Dinsdag is het eerste groepsduel op het WK voetbal voor vrouwen. Nieuw-Zeeland is de eerste tegenstander van de Limburgse vedettes Lieke Martens en Dominique Bloodworth. Aan de vooravond van de eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap is de sfeer ontspannen bij de Oranje Leeuwinnen.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen