Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1mburg Centraal: laatste dag jubileumeditie Pinkpop

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 18:42

Maandag in L1mburg Centraal: De slotdag van de 50ste Pinkpop, Metal@Work helpt vrouwen aan baan in metaalsector, harmonie trekt jeugdleden aan via popmuziek en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Een terugblik op een jubileum-Pinkpop
Het was niet uitverkocht, maar dat kon de feestvreugde niet bederven. De vijftigste editie van Pinkpop in Landgraaf is bijna afgelopen, met een eenmalig langere dag. Armin van Buuren draaide zondagavond na headliner The Cure. Maandag sluit Fleetwood Mac de jubileumeditie af. Pinkpopbaas Jan Smeets werd dit weekend veelvuldig gefeliciteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Metal@Work leidt (ook vrouwen) op voor de metaalbranche
Veel Limburgse werkgevers hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Het is steeds moeilijker om personeel te vinden. Het probleem is het grootst in de technische beroepen. In heel Limburg staan op dit moment 4.600 vacatures open. Alle hens aan dek dus voor de metaalbranche. De organisatie Podium24 heeft daar iets op bedacht. Ze lanceerden het project Metal@Work, om mensen zelf op te leiden voor de metaalbranche. Ook vrouwen. Zo begint de 38-jarige Joyce deze maand met haar stage bij Haan Metaal in Meerssen. Vanuit de bijstand heeft ze nu zicht op een contract.

Bekijk hier de hele reportage

Eventing Hulsberg weer succesvol
Met 350 vrijwilligers heeft rijvereniging Pegasus Hulsberg en Equine Park Hulsberg ook dit jaar weer Eventing Hulsberg succesvol op poten gezet. Voor de zevende keer zijn er vandaag 210 combinaties uit Duitsland, Nederland en België afgekomen op het evenement. Dat de publieke belangstelling nog steeds groeit, heeft te maken met de vele disciplines die er te zien zijn: dressuur, springen en cross country.

Bekijk hier de hele reportage

Harmonie trekt jeugdleden aan via popmuziek
Voor Limburgse harmonieën is het moeilijk om aan nieuwe, jeugdige leden te komen. Tweevoudig WMC-winnaar harmonie Sainte Cécile uit Eijsden heeft wel nog veel jonge muzikanten. Dat lukt de harmonie onder meer door af en toe concerten te geven met een popband. Zoals dit weekeinde: de harmonie speelde samen met The Group muziek van Sting.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse voetbaldames klaar voor eerste WK-wedstrijd
Dinsdag is het eerste groepsduel op het WK voetbal voor vrouwen. Nieuw-Zeeland is de eerste tegenstander van de Limburgse vedettes Lieke Martens en Dominique Bloodworth. Aan de vooravond van de eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap is de sfeer ontspannen bij de Oranje Leeuwinnen.

Bekijk hier de hele reportage

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen