Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Kopzorgen bij sportclubs om coronapas

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 19:56

Coronapas zorgt voor kopzorgen bij sportclubs, Sittard plaatst Toon op een troon, opnieuw aangepast Liberation Concert in Margraten en meer Limburgs nieuws.

Bekijk de volledige uitzending

Coronapas zorgt voor kopzorgen bij sportclubs
Het coronatoegangsbewijs leidt niet alleen bij cafés en restaurant tot gemopper, ook sportverenigingen hebben kopzorgen. Vanaf volgend weekend mag je de kantine namelijk niet meer in zonder coronapas. Een flinke uitdaging voor voetbal- hockey- of tennisclubs die het vooral van vrijwilligers moeten hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Sittard plaatst Toon op een troon
Hij groeide in de jaren zestig uit tot een van de beroemdste en toonaangevendste cabaretiers van Nederland. Samen met Wim Kan en Wim Sonneveld werd hij decennialang tot de grote drie van het Nederlandse cabaret van na de Tweede Wereldoorlog gerekend: Toon Hermans. Toch is er maar bijzonder weinig erfgoed te vinden van de cabaretier in zijn stad Sittard. De Stadsschouwburg Sittard heeft bekend gemaakt de naam te veranderen in Toon Hermans Theater. Maar is dat genoeg om de herinnering aan Toon levend te houden? We bespreken het met Toon Hermans deskundige Rene Haustermans.

Bekijk hier de hele reportage

Opnieuw aangepast Liberation Concert in Margraten
Zondag stond de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten weer in het teken van het Liberation Concert. Een jaarlijks concert waarmee gesneuvelde geallieerde soldaten en de bevrijding worden herdacht. Dit jaar, net zoals vorig jaar, een aangepaste editie.

Bekijk hier de hele reportage

Sam Schröder eindelijk gehuldigd na succesvolle Spelen
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft eindelijk zijn koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij moest er van alle paralympische medaillewinnaars het langst op wachten: Schröder ging namelijk eerst nog 'even' door naar de US Open, waar hij de titel pakte in het dubbelspel.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen