Overslaan en naar de inhoud gaan

L1mburg Centraal: Koningin Maxima opent Basquiat-expo

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 18:26

Donderdag in L1mburg Centraal: Koningin Maxima opent de Basquiat-tentoonstelling, film over het legendarische Fortuna '54 in bioscoop, een convenant over diversiteit op de werkvloer en meer Limburgs nieuws...

Bekijk hier de hele uitzending

Koningin Maxima opent Basquiat-expositie in Heerlen
Een koninklijke opening voor de Basquiat-tentoonstelling in Heerlen. Koningin Maxima opende de expositie van de veelgeprezen kunstenaar in het Schunck Glaspaleis. The Artist and His New York Scene, zo heet de tentoonstelling. Street-art-stad Heerlen maakte donderdag duidelijk dat de street-art van Basquiat daar thuishoort.

Bekijk hier de hele reportage

Maxima bezoekt Schuldhulpmaatje Parkstad
Na de opening trok koningin Maxima verder naar Kerkrade, in het kader van het project Schuldhulpmaatje Parkstad. Dat project is bedoeld voor mensen uit de regio die hulp nodig hebben om hun administratie op orde te krijgen. De vrijwillige schuldhulpmaatjes helpen mensen om de financiën weer enigszins op orde te krijgen.

Bekijk hier de hele reportage

Afspraken gemaakt over meer diversiteit op de werkvloer
Diversiteit op de werkvloer, hoe krijgen we zoveel mogelijk mensen aan het werk en is er een evenredige afspiegeling van de maatschappij aan de slag? Het netwerk Diversiteit, een samenwerking van maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven kwam donderdag bij elkaar om die diversiteit te waarborgen. Zodat werknemers van verschillende culturele, etnische en religieuze achtergronden, gender, leeftijd en geaardheid aan de slag gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Overlast in de trein? Stuur de conducteur een sms of appje!
Last van dronken treinreizigers, passagiers die meubilair vernielen of gewoon overlast veroorzaken? Vanaf het voorjaar kunnen treinreizigers in het zuiden van Nederland dat bij de conducteur melden met een sms of appje. Het doel is om te onderzoeken of de sociale veiligheid in de trein kan worden verbeterd met zo'n dienst.

Bekijk hier de hele reportage

Heel Citaverde Bakt met Cas Wolters
Hij heeft 'Heel Holland Bakt' dan al vroeg moeten verlaten, zijn populariteit heeft er niet bepaald onder te lijden. Cas Wolters bakt vrolijk verder. Donderdag kreeg hij hulp van leerlingen van het Citaverde College in Roermond. Heel Citaverde Bakt. Voor Cas vooral van belang omdat hij graag wil laten zien dat zijn auditieve beperking - hij is nagenoeg doof - geen belemmering hoeft te zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Film over de roots van Fortuna '54
Donderdag was de slotdag van de transferperiode, de dag waarop voetballers en makelaars nog een goeie financiële slag kunnen slaan. In Nederland is dat eigenlijk te danken aan Fortuna '54. Het is de oudste betaald voetbalclub van Nederland. Het begon allemaal in 1954, 65 jaar geleden onder leiding van Egidius Joosten. Nu er is een nieuwe documentaire gemaakt over het roemruchte Fortuna '54 en de pioniersjaren van het betaalde voetbal.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen